Exclusive Content:

Banana Spring Rolls (smaken beter dan dat ze eruit zien)

Danique maakte dit recept rondom kerst en wij vroegen...

Rijst met kokos melk en noten.

Rijst met kokosmelk en noten Een paar weken geleden vroeg...

Home made paté

Lever, we praten vaak over de voordelen van lever...

‘Yes het is gelukt – een leven zonder antidepressiva!’

Succesverhaal – Deze BHB member blijft graag anoniem, maar wilde op deze manier anderen inspireren om hard te blijven werken aan je eigen gezondheid. Met als doel je ontzettend goed en fit voelen en misschien ook wel afbouwen van je huidige medicatie, mocht je deze gebruiken.  

“Ik was altijd al een fanatieke sporter, eerst fitness/krachttraining en later begonnen met Crossfit. Achteraf veel eerder moeten beginnen met crossfit ☺ I LOVE IT

Afgelopen jaren was ik al veel bezig met “gezonde” voeding i.c.m. met sporten. Begin 2020 kwam ik een post van BHB tegen op sociale Media en me aangemeld voor de losse schema’s. Na een periode toch voor gekozen om het onder begeleiding te doen omdat ik vastliep in vetpercentage verlagen (tijdens de zomermaanden) en bulken (tijdens de wintermaanden) Na een prettig gesprek rond maart 2020 heb ik met Gia doorgenomen wat m’n doelen zijn. De begeleiding, de ‘voedingscoaching’waar ik trouwens super tevreden over ben! <3

Ik zat al jaren aan de antidepressiva n.a.v. een burn-out die later gepaard gingen met angst/ paniekaanvallen. Een heftige tijd en al snel werd door de huisarts medicatie voorgeschreven i.c.m. therapieën. Ik ben aan de medicatie gegaan en gebleven, totdat ik het succesverhaal las van een ander lid van BHB die van de medicatie af was. Ik was hierdoor zo ontroerd en dacht dit wil ik ook!! Ik werd zo blij van deze post.

Ik had al vaker de gedachten dat ik ook wel klaar met de medicatie was en om ermee te stoppen en sterk genoeg zou zijn om zonder die troep te kunnen. Maar toch bleef de twijfel. Stel dat ik weer een terugval zal krijgen?

Nadat ik de post had gelezen, heb ik hierover contact gehad met Gia en besproken hoe we het gingen aanpakken. Daarna contact gezocht met de huisarts om zo onder begeleiding van de praktijkondersteuning langzaam te gaan afbouwen met de medicatie i.c.m. wekelijkse gesprekken.
Het afbouwen ging helaas niet makkelijk, ik had ontzettend veel last van de bijwerkingen ondanks dat de hoeveelheid erg laag was wat ik slikte (20mg paroxetine). In overleg met de huisarts/ondersteuner besloten we om met nog kleinere stapjes af te bouwen. Gelukkig vernam ik  al vrij snel: behalve de vermoeidheid namen de de bijwerkingen flink af!


Na een (eigenlijk achteraf gezien korte) periode van 8 weken was ik gelukkig van de medicatie af. Ik voel me nu daardoor zoveel sterker! En ik weet dat je jezelf ontzettend in de weg kan zitten met negatieve gedachten en dat zelfs naar de gym gaan goed voor je mindset is.;) 

In Oktober 2020 zag ik een post staan op BHB voor opgave #BHBlifestylemovement. Dit zag ik wel als een uitdaging en een mooie aanvulling op een leven zonder antidepressiva ☺ 8 weken lang met een groep positieve mensen gingen we iedere dag doelen behalen. Dit kwam voor mij op het juiste moment i.v.m. m’n positieve ontwikkelingen zonder medicatie. De doelen die we iedere dag moesten behalen gaven me zoveel extra energie en kracht.

De doelen waren onder andere:

  • Eerste uur van de dag geen social media
  • 2 min kou douchen (echt een aanrader)
  • wandelen 30 min (aangesloten)
  • 10 blz lezen (persoonlijke ontwikkeling)
  • No cheat/ No alcohol
  • Noem 3 dingen waar je dankbaar voor bent (aan het einde v/d dag)
  • Drink iedere dag 2,5 ltr water 

Ik heb deze periode als heel positief ervaren, zo goed zelfs dat ik dit dagelijks nog steeds toepas. Niet omdat het moet maar omdat ik me er super goed bij voel.

Veel liefs’

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...