Voorbeeld maaltijden (deel 1)

0
2338

EEN BEETJE INSPIRATIE OM LEKKERE MAALTIJDEN SAMEN TE STELLEN! #BUILDINGHEALTHYBODIES

Je hebt je eigen BHB voedingsschema. Nu lijkt een maaltijd samenstellen aan de hand van je macro’s in het begin misschien hogere wiskunde. Niets is minder waar! Hieronder volgen een aantal voorbeeldmaaltijden, waar precies bij staat welke producten onder welke maaltijden vallen. De (meeste) de producten vind je terug in onze voedingslijsten.

Je kan de maaltijden zo gezond maken als je wil, maar je kan ook minder gezonde opties kiezen uit onze lijsten (2e keuze optie). Je kan de maaltijden basic houden maar je kan ook uitgebreide recepten maken. Je kan een maaltijd maken met vlees, fruit en rauwe melk, maar je kan ook een maaltijd maken met vis, groenten en kruiden. Net waar jij zin in hebt.

Hieronder volgen een aantal foto’s met de uitleg van de macro’s zodat je een idee krijgt hoe je je maaltijden kan vorm geven.

“Ik heb weinig tijd, wat kan ik dan mee nemen naar mijn werk?

Je maaltijd hoeft er niet heel ingewikkeld uit te zien. Het koste ons nog geen minuut om onderstaande ‘maaltijd’ samen te stellen. Ook kan je je eten de avond van te voren voorbereiden, maaltijden samenvoegen en left overs van de dag ervoor gebruiken voor de lunch morgen.

Kip met spruitjes en fruit

Eiwitten: Kippendij
Vetten: Van de kippendij (halve portie) + noten (halve portie)
Koolhydraten: Banaan + frambozen
Groenten: Handje spruiten
Kip met zoete aardappel ‘On the go

Eiwitten: Kippendij
Vetten: Van de kippendij (halve portie) + noten (halve portie)
Koolhydraten: Zoete aardappel met kaneel
Groenten: Handje sperziebonen

Zoals je kan zien zijn sommige maaltijden super simpel samen gesteld. We adviseren iedereen om de eerste 2-3 weken de maaltijden zo simpel mogelijk te houden. Na de eerste weken raak je gewend aan de hoeveelheden en weet je grotendeels de hoeveelheid macro’s uit de hoofd. Dan kan je wat meer gaan spelen met recepten en de daarbij behorende macro’s.

Fruit is nature’s candy


HOME MADE SOUP

Natuurlijk kan je ook je eigen soep maken. Denk aan kippensoep, of een groentesoep of tomaten soep (kan beide ook met vlees)

Bekijk hier hoe je je eigen bouillon kan maken. Niet alleen lekker maar een echte ‘superfood’ en goed voor je darmen, botten, pezen, huid, haar en nagels.

Macro’s van de soep op de foto

Eiwitten: Kip (of ander vlees naar keuze)
Vetten: van de zelf gemaakte bouillon.
Koolhydraten:
Groenten: courgette, paprika, asperge (je kan ook andere soorten gebruiken of de groenten weg laten)

*Wanneer je wel koolhydraten bij je maaltijd mag, kan je kiezen voor een broodje, maar ook voor bijvoorbeeld mie, spaghetti.

“Tussendoortje?’

Tip: Groenten in onze groenten lijst kan je ook tussendoor eten als je trek hebt.


Wat kan je allemaal drinken?

We adviseren om water met wat zout en eventueel een beetje citroen of sinaasappel te drinken, eigen geperste sinaasappelsap en eventueel rauwe melk of yoghurt. Afhankelijk van de hoeveelheid macro’s kan je dit inpassen in je schema.

Verder kan kan je kiezen voor koffie en tee. Water, thee en koffie hoef je niet mee te tellen in je macro’s, net als die theelepel honing. Gebruik je meer dan een theelepel, weeg je honing dan een keertje af en tel je koolhydraten mee.

Spa blauw en spa rood zijn beide prima opties, het liefste uit een glazen fles. Kraanwater is oké, maar het zou helemaal fijn zijn als je een eigen filter hebt, zodat je gefilterd water kan drinken. De opties voor een filter zijn eindeloos, van heel duur tot goedkoper. Kijk wat bij jou budget past.

Tip: Je kan komkommer, munt of fruit zoals frambozen en sinaasappel gebruiken om je water een smaakje te geven.

We hopen dat bovenstaande voorbeelden je een duidelijk beeld hebben opgeleverd, waardoor je makkelijk je maaltijden kan samen stellen. Ons advies is om de eerste paar weken geen recepten of andere producten uit te rekenen die niet in de voedingslijsten staan. Wanneer je de macro’s en de verdeling onder de knie hebt, kan je gaan experimenteren met onze recepten!

Heel veel plezier met de voedingsschema’s! Wij zien graag je transformatie en de weg er naar toe. Tag ons in je maaltijden, progressie foto’s en andere resultaten zoals pr’s in de gym’.

#buildinghealthybodies