Exclusive Content:

Zomerse salade met geitenkaas!

Giacolina haar favoriete zomerse salade: 'Na een lange middag...

Hartige muffins

Hartige muffins Simpel én lekker! Deze hartige eiwitrijke muffins zijn...

Hoe stress ons lichaam beïnvloed

Hoe stress ons lichaam beïnvloed Stress kan verschillende oorzaken hebben....

Van een carpaal tunnel syndroom, B12 spuiten en een ‘kapotte’ knie, naar fit, een 80 kilo deadlift en een bovengemiddeld goede B12 door aanpassingen in de voeding

“Je leeftijd is maar een getal. Je bent zo jong als je je voelt, zowel geestelijk als lichamelijk.”

   

Ongeveer 8 maanden geleden ben ik begonnen met de Strenght & Conditioning training bij BHB. Ruim 2 jaar daarvoor heb ik al een voedingsschema gevolgd, met online coaching van Gia. Het koste mij namelijk heel veel moeite om de laatste en lastigste paar kilo’s te laten verdwijnen, ondanks fanatiek sporten, zoals spinning, wielrennen, schaatsen en skiën. Daarnaast had ik last van mijn handen/polsen (carpaletunnelsyndroom) en had ik B12 spuiten nodig omdat ik dit niet meer uit voeding zou kunnen opnemen volgens de artsen.

De voedingsadviezen en de begeleiding hebben super goed gewerkt. Ik at eigenlijk veel te weinig en terwijl ik dacht dat ik de juiste voedingsmiddelen at, was dat niet echt het geval. Ik at te weinig vet en te weinig eiwitten, maar ook miste ik belangrijke vitaminen en mineralen uit bepaalde voeding.

Vooral het feit dat ik meer moest eten, vond ik in het begin doodeng. Gia gaf aan dat ik haar echt kon vertrouwen en dat het goed zou komen. En dat is, mede door veel support van haar gelukt. Nu, na 2 jaar ben ik nog steeds op het juiste gewicht en kan ik volledig spelen met de ingrediënten, zonder heel erg strikt te zijn. Het is echt een manier van leven geworden. Iets wat ik vroeger nooit had gedacht!

Ook heb ik geen B12 spuiten meer nodig gehad en is mijn B12 level optimaal. De laatste keer was mijn B12 level zelfs iets boven gemiddeld, wat de doktersassistente heel apart vond gezien het feit dat ik geen injecties meer haalde. Ik weet natuurlijk wel waardoor het komt 😉 Ook heb ik geen last meer van pijn in mijn handen of polsen en heb ik de brace voor om mijn polsen tijdens het slapen al tijden niet meer nodig gehad.

Gia heeft me uitgelegd hoe belangrijk voeding een rol speelt bij gewrichtspijnen en ontstekingen, maar ook in het vitamine te kort dat ik had. Heel fijn om te zien dat ik het ook kan zonder injecties van de arts.

En toch ben ik opnieuw bij BHB terecht gekomen

Nu om ook te sporten en verbazingwekkend ook weer voor aanvullende voedingsadviezen. Maar de voedingsadviezen nu voor een heel andere reden.

Zoals ik al zei, ben ik mijn hele leven een frequente sporter geweest, maar hierbij had ik de laatste jaren steeds meer last van mijn knie. Zeker voor de sporten die ik beoefen, is dat wel een puntje. Het tennissen heb ik jaren geleden met pijn in mijn hart al achter me gelaten, maar de andere sporten wil ik graag blijven beoefenen, omdat ik dit ook altijd samen met mijn gezin heb gedaan en nu nog steeds samen met mijn man kan beoefenen.

Om de pijn en de zwellingen in mijn knie dragelijker te maken, heb ik de afgelopen 2 jaren (na een mislukte knieoperatie) gebruik gemaakt van ACP injecties. De eerste injectie deed ik zo’n maand voor de eerste wintersport met kerst en de 2e in februari. De injecties werken gemiddeld ongeveer 6 tot 8 maanden. Het was een dure oplossing, maar ik had het er voor over en het heeft voor mij 2 jaar gewerkt.

Vorig jaar verdween de zwelling en de pijn echter steeds minder snel. Het resultaat was dat ik steeds minder mijn andere sporten uit ging oefenen. Met alle frustraties van dien.

Een optie die door de behandelend specialist werd aangedragen was het injecteren van een APS injectie, een relatief nieuwe werkwijze en opvolger van de ACP injectie. Helaas kost deze injectie nog meer (800 euro!), geeft het geen garantie voor verbetering en wordt deze eveneens niet vergoed.

In een gesprek met Gia en Virgil heb ik de gang van zaken besproken en Gia is in de werking van deze APS injectie gedoken. Zij gaf vervolgens aan, dat ik hetzelfde met een aanpassing in mijn voeding zou kunnen bereiken want ook dit ging om een ontsteking die we moesten remmen. Ook gaven Gia en Virgil te kennen dat ik prima zou kunnen trainen en dat het juist belangrijk was voor mij om meer spiermassa op te bouwen in mijn benen.

Met beide opties ben ik dus begonnen. Die 800 euro kon ik altijd nog uitgeven als het voedingspatroon in combinatie met het sporten niet zou werken.

Het resultaat is dat ik sterker ben geworden, conditie en de benodigde spiermassa in mijn benen op heb kunnen bouwen EN dat ik deze zomervakantie zonder een dikke knie en pijn heb kunnen wielrennen in de Italiaanse bergen. Ik heb zelfs een strikt pullup gedaan én 80 kilo gedeadlift met een gewicht van 57 kilo. Iets wat ik nooit had gedacht te kunnen!

Mijn vertrouwen in BHB en vooral in Gia en Virgil als coaches/trainers/begeleiders is niet voor niets geweest. Ik ben super blij met het resultaat en blijf deze manier van trainen en eten zo aanhouden!

Top, bedankt voor alle hulp en ondersteuning en dat ik met al mijn vragen rondom voeding en gezondheid altijd bij jullie terecht kan.”

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...