In deze blog geven we een aantal tips om je ritme te behouden, of terug te krijgen als je merkt dat je geen ritme (meer) hebt.
Virgil legt in de video alle tips uit en maakt de link naar discipline en structuur.
Lees je liever? Dat kan ook! De tips staan hieronder uitgeschreven.
Laat ons weten wat je van de blog en de video vindt, door onderaan de blog te reageren.
Zet je wekker
Als je in de gelegenheid bent om opeens je eigen dag in te delen en je minder taken hebt dan normaal, is het verleidelijk om langer in je bed te liggen. Zonde van de dag én van alles wat je zou willen doen.
Het uitslapen/snoozen heeft een negatief effect op de gehele dag. Dat gevoel kennen we allemaal.. Je hebt een hele planning, maar uiteindelijk rol je van je bed, naar de bank met je laptop en bestel je je lunch en avondmaaltijd in één bij de snackbar om de hoek. Die planning…? ‘Ach die komt morgen wel.’
Voor iedereen die met het hele gezin thuis is, zet je wekker eerder dan normaal. Hierdoor creëer je tijd voor jezelf. Als iedereen nog slaapt kan jij: sporten, een ochtend wandeling, geconcentreerd aan je werk werken, of iets anders doen dat prioriteit heeft.
Maak een lijstje
Zorg dat je de avond van te voren een lijstje maakt met 5 belangrijke punten die je die dag gedaan wilt hebben. Op deze manier creëer je structuur voor jezelf. Structuur is belangrijk, zeker in tijden waarin je minder structuur hebt dan normaal. Maak dit lijstje echt de avond van te voren en niet op de dag zelf, dan loop je achter de feiten aan.
Wat kan je bijvoorbeeld op je lijstje zetten: Een wandeling maken in het bos van 30 minuten, één hoofdstuk lezen uit een boek dat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling, je kledingkast opruimen, een gezond recept uitproberen etc. Je snapt ‘m. Een onderdeel wat je snel zou overslaan als je het niet zou opschrijven.
Het uitlaten van de hond, wat je dagelijks doet, zet je dus niet op je lijstje.
Luister de video van Virgil, waarin hij uitlegt waarom het zo belangrijk is om een lijstje te maken en de taken af te vinken als je klaar bent.
Deze structuur kan je ook maken voor je kinderen. Heb je een bord thuis (krijt bord/white bord), zet daar dan de planning voor de dag op. Zo weten je kinderen wat ze gaan doen en creëer je voor jullie allemaal een structuur. Plan niet alleen schoolwerk in en klusjes in huis, maar ook pauzes/eetmomenten en leuke onderdelen zoals spelletjes.
Doe iedere dag iets aan lichaamsbeweging!
Dit kan een rondje wandelen,fietsen of hardlopen zijn, volg een workout van BHBGYM@HOME of doe een online yoga sessie.
Heb je afgelopen maanden hard getraind? Dan is het prima dat je deze week niet enorm hard kan trainen. Je lichaam groeit in rust, dus profiteer daar van. Lees deze blog over ‘deload weken’.
Dit betekent niet dat je iedere dag op de bank moet gaan liggen, blijf wel in beweging. Ga wandelen, fietsen en doe je mobiliteit/stretch oefeningen.
Lezen/Mediteren
Nu is het moment om je nog meer te focussen op je persoonlijke ontwikkeling. Kies een boek uit dat te maken heeft met dit onderwerp en lees iedere dag 10 blz. Voor je het weet heb je het boek uit en heb je extra kennis opgedaan.
Dit is ook het moment om te experimenteren met bijvoorbeeld mediteren. In deze blog staat hoe je hiermee kan beginnen.
Als je deze punten kan doorvoeren zal je merken dat je beter voelt omdat je het gevoel van controle hebt. Je controleert je dag en de taken die je gedaan wilt hebben. Hierdoor creëer je ook nog eens meer zelf-discipline.