Exclusive Content:

Trainen binnen 60-90 minuten nadat je bent opgestaan op een broodje pindakaas, of op helemaal niets?

Trainen binnen 60-90 minuten nadat je bent opgestaan op...

FIX IT! Benchpress pols positie (met video)

https://www.youtube.com/watch?v=1qguus9V0dA Haal het meeste uit het bankdrukken en blijf blessure...

Banaan choco bonbons

Banaan choco bonbons De combinatie chocola en pinda's is echt...

‘Ik ben nog steeds dankbaar voor het feit dat ik bij BHB begonnen ben, want mentaal en lichamelijk ben ik sterker dan ooit. Ik voel me fit, sterk en gelukkig’

 

In september 2019 ben ik via een vriendin bij Building Healthy Bodies terecht gekomen. Op dat moment had ik een erg slechte conditie. Al van jongs af aan had ik inspanningsastma en in de loop der jaren is mijn astma verergerd door een ongezonde levensstijl: ondanks astma toch roken, depressie en stress, te weinig beweging en ongezond eetgedrag, dat resulteerde in flink wat overgewicht. Ook heb ik 2 keer een ziekenhuisopname gehad vanwege een astma-aanval.

Ik had het zwaar toen ik begon met de Strength & Conditioning training van BHB. Als ik hoorde dat we moesten gaan rennen, dan ging ik het liefst gelijk weer naar huis, want rennen kon ik niet. Door mijn astma was ik bij inspanning snel buiten adem en heel erg benauwd. Hierdoor was ik ervan overtuigd dat ik nooit zou kunnen rennen en daarom had ik er ook een hekel aan. 

Grappig, want ik droomde met enige regelmaat dat ik goed kon rennen. Het gaf me een gevoel van vrij zijn, maar zodra ik wakker werd besefte ik mij dat ik in werkelijkheid nog geen 200 meter kon rennen zonder buiten adem en benauwd te zijn. Ook met lichte, of zelfs géén inspanning was ik regelmatig benauwd en moest ik mijn puffer meerdere keren per dag gebruiken, ondanks dat ik mijn andere medicatie netjes elke dag gebruikte.

In januari 2020 ging de knop écht om en heb ik doelen voor mijzelf gesteld. Ik ben direct en tot op heden gestopt met roken. Ik ben een voedingsschema gaan volgen van BHB om af te vallen en moest en zou op den duur tenminste 1 kilometer kunnen hardlopen. Vanaf het moment dat ik ben begonnen met de Strenght and Conditioning training bij BHB ben ik niet alleen bijna 25 kg afgevallen en van mijn depressie afgekomen, maar ook mijn droom is werkelijkheid geworden. Ik kan nu niet 1 km, maar zelfs 5 kilometer aan één stuk hardlopen zonder benauwd te worden. Naast mijn lichamelijke verandering ben ik ook mentaal enorm gegroeid en sta ik veel positiever in het leven. Dit is minstens zo belangrijk, want ik weet uit ervaring dat stress en depressies astma-aanvallen kunnen triggeren.

Als ”astmapatiënt” heb ik mij door artsen vaker laten vertellen dat sporten juist voor mij zo belangrijk is, maar ik nam dit advies nooit zo nauw. Nu pas zie ik in hoe belangrijk sport bij astma is. De combinatie van kracht en conditie trainingen bij BHB hebben het grootste aandeel gehad in het verbeteren van mijn conditie en uithoudingsvermogen. Ik heb nu geen inspanningsastma meer! Tot een jaar geleden moest mijn puffer na elke training mee, omdat ik niet zonder kon. Tegenwoordig heb ik die niet meer nodig en laat ik de puffer zelfs gerust thuis. Ik heb nog steeds medicatie om eventuele ontstekingen te voorkomen, maar ik gebruik ook deze veel minder dan voorheen. Ook in normale omstandigheden zonder, inspanning heb ik geen benauwdheidsklachten meer, wat eerder wel het geval was.

Ik ben nog steeds dankbaar voor het feit dat ik bij BHB begonnen ben, want mentaal en lichamelijk ben ik sterker dan ooit. Ik voel me fit, sterk en gelukkig. Een van mijn volgende doelen is deelnemen aan een hardloopevenement van 10 kilometer en ik durf nu te geloven dat óók dit mij gaat lukken!

Wil je weten welke adviezen we Eline nog meer hebben gegeven om helemaal van haar astma af te komen? Lees dan hier de blog met 3 tips om je astma voorgoed ‘goodbye’ te zeggen!

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...