Houd je van mango, en van een frisse salade? Dan is dit de perfecte combi! Door net even wat meer aandacht aan je salade te besteden, krijg je een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten en aantallen zoals op de foto:

  • Een handvol haricots verts
  • 80 gram (gerookte) kip  
  • 1/2 rijpe mango 
  • 1/3 rode peper (optioneel) 
  • Grote hand  spinazie
  • 25 gram ongezouten cashewnoten 
  • Aantal plakjes citroen

Dressing voor meerdere keren te gebruiken (2-4 salades)

  • 3 eetlepels sojasaus (glutenvrij) 
  • 1 eetlepel azijn (witte wijnazijn) 
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepel mayonaise (wij gebruikten Remia fritessaus 5% vet)
  • 2/3 rode peper (optioneel)
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels water

Bereiding:

Breng water aan de kook en voeg eventueel wat zout toe. Kook de haricots verts in 2-3 minuten beetgaar. Giet ze daarna af, en spoel af met koud water. Laat ze even rusten.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees rond de pit weg. Snijd de helft van de mango in kleine reepjes. Snijd een aantal plakjes van de citroen en maak er partjes van. Houd je van pittig? Dan voeg je een deel van rode peper toe. Verwijder de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes.

Bepaal zelf hoeveel haricots je wilt gebruiken in de salade. Wij hebben een klein handje gebruikt en in kleinere stukjes gesneden.

Snijd de peper, en de knoflook in kleine stukjes. Pak een keukenmixer, en mix vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar. Hierdoor wordt alles goed gemixt, en krijg je een heerlijke dressing! *Bewaar de rest van de dressing in een afgesloten bakje in de koelkast.

Meng de (gerookte) kipfilet, de haricots, samen met de bladspinazie, de mango en de rode peper. Pak een diep bord, en schep de spinazie met de gemengde haricots, kip mango en rode peper op het bord. Maak de salade af met de cashewnoten, de partjes citroen en de dressing. 

Wij bewaren het maximaal 2 dagen en verdelen de dressing over 4 a 5 maaltijden.

Macro’ s zoals op de foto:

Eiwitten: 24 gram
Vetten: 11 gram
Koolhydraten: 15 gram
Groenten: grote handvol bladspinazie, citroen, peper, knoflook, handjevol haricots verts.

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 


Enjoy! 
Team BHB