Exclusive Content:

Cholesterol is belangrijk, vermijd het niet!

Het is tijd dat we het hebben over cholesterol...

‘-21 kilo en geen eet “stress” meer’

Welke uiterlijke veranderingen merk je na afgelopen 12 weken? Allereerst...

Strict VS Kipping pullups

Ons advies voor gezonde schouders: Wanneer je (nog) geen...

Podcast – Het gewicht op de weegschaal

Het is en blijft veel velen een gevoelig onderwerp: Het getal, het schommelende gewicht, op de weegschaal. We weten van onszelf wanneer we ons lekker in ons vel voelen en vaak koppelen we daar een bepaald gewicht aan.
Wanneer je hebt besloten om serieus met je lichaam aan de slag te gaan, is geduld de grootste uitdaging. Het gewicht is er niet binnen een week aangekomen, dus je zal er ook langer over moeten doen om het er weer af te krijgen. En hoe reageer je dan als je de hele week volgens je voedingsschema hebt gegeten en je ziet een hoger getal op de weegschaal dan voordat je begon deze week…..? Dat is frustrerend, máár dit heeft niets met je progressie te maken.


Ons advies om geleidelijk af te vallen en niet een te groot calorie te kort te creëren. Wij adviseren voor een periode van 12 weken 0,5-1,0 % van je lichaamsgewicht per week. Door niet extreem te crashen houd je het langer vol en heb je beter resultaat op langer termijn. Dát is toch het allerbelangrijkste: het kunnen volhouden van je nieuwe levensstijl en je nieuwe gewicht?!Het enige nadeel kan zijn dat je soms niet zo snel of weinig verandering ziet op de weegschaal. Ons lichaamsgewicht schommelt dagelijks en per persoon kan het wel verschillen tot meer dan 2 kilo. Ondanks dat je lichaam wel veranderd en je wel afvalt, lijkt je soms zwaarder. Hoe kan dat?

In de podcast hebben we het over meer dan 10 oorzaken!

We leggen onder andere uit dat (kracht) training effect heeft op je gewicht en niet alleen doordat je spiermassa aankomt, maar ook doordat je vocht vasthoudt door middel van spierpijn. Dus denk je dat je de bent afgevallen omdat je gisteren zo hard hebt getraind, dan kan dit nog wel eens vies tegen vallen als je vandaag op de weegschaal gaat staan. 

Luister de podcast en deel dit bericht met je sportbuddy, je buurvrouw of buurman die net is begonnen met een betere levensstijl en moedig ze aan om door te gaan! Resultaten zijn gegarandeerd, als je een goed plan volgt en jezelf daar lange tijd aan houdt. 

Bekijk en beluister de podcast op Youtube en alle streaming diensten.

#hardworkworks #buildinghealthybodies

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...