Negative selftalk 😬

0
1096

Negative selftalk

“Mijn armen zijn zo slap, ik zal nooit een pullup kunnen.”❌
“Burpees zijn zo vermoeiend, ik moet altijd stoppen als ik er zoveel moet doen”❌
“Ik ben van mezelf gewoon dik, ik kan er niets aan doen. Alles wat ik heb geprobeerd werkt maar heel even. Ik zal moeten accepteren dat ik gewoon zo ben.” ❌

We hebben allemaal een innerlijke stem die kritisch is.👌 Soms kan dit kleine stemmetje nuttig zijn en ons gemotiveerd houden voor doelen. Bijvoorbeeld wanneer we iets willen eten wat niet gezond is. Maar vaak is deze ‘kleine’ stem schadelijker dan nuttig. We kunnen onszelf met deze innerlijke dialoog enorm naar beneden halen. 😬

Negatieve self-talk zorgt ervoor dat we een dialoog met onszelf voeren. Die dialoog zorgt ervoor dat je minder vertrouwen hebt om positieve veranderingen in je leven uit te voeren. Je negatieve gedachten kunnen niet alleen stressvol zijn, maar het kan je successen echt verstoren. 😣

We denken wel dat we positief denken, totdat je er echt goed op gaat letten. Probeer deze week het volgende: 


1️⃣ Leer op te merken wanneer je negatief over jezelf praat/denkt. Hoe vaak gebeurt dat per dag? Toch wel even schrikken hé.

2️⃣ Onthoud dat gedachten en gevoelens niet altijd realiteit zijn. Het is de manier waarop jij naar de wereld kijkt.

3️⃣ Als je merkt dat je in een negatieve spiraal zit, kan het lastig zijn om daarmee te stoppen. Het is vaak veel gemakkelijker de manier van denken aan te passen.
Bijvoorbeeld: . “Ik kan dit niet” wordt: “Dit is een uitdaging.” Of: ‘Ik haat burpees’ wordt: “Ik zorg dat ik een goed tempo vind, zodat ik ze kan doen zonder dat ik hoef te stoppen met de workout.’

4️⃣ Shift van perspectief. Merk je dat je blijft malen en dat je daardoor steeds minder vrolijk wordt? Vraag jezelf af: Heeft dit een belangrijke invloed op mij of mijn leven over 5 jaar? Nee? Denk er dan niet langer dan 5 minuten over na. “Let it goo”.

5️⃣ Wees dankbaar. Dankbaarheid gaat niet samen met negativiteit. Wanneer je ’s ochtends in je dagboek schrijft waar je dankbaar voor bent, heb je jezelf al gedwongen om te focussen op positiviteit. Dit geldt ook voor het laatste moment van de dag. Denk voordat je gaat slapen na over alle mooie dingen van de dag! Change your mind! 💯 

Voor meer info volg onze tips op social media, lees de blogs en bekijk onze video’s met de uitleg op YouTube. Heb je vragen, stel ze gerust! 

Team BHB