Mende’s Visgerecht

Een lekker recept om met het hele gezin van te eten! Easy, even pruttelen en daarna heerlijk aan tafel.

Mende was er enthousiast over, net als de rest van het gezin. Ze maakte een foto in BHB style en werkte haar recept uit, zodat we allemaal van deze lekkere maaltijd kunnen genieten!


Wat heb je nodig (2 volwassenen + 2 kids):

  • 250 gram aardappels
  • 1 flinke wortel
  • 100 gram pompoen
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 500 gram kabeljauw (of andere witte vis/zalm)
  • Paar takjes peterselie 
  • Olijfolie
  • 50 ml water
  • 7 gram Ras El Hanout (verkrijgbaar bij Marokkaanse winkel/slager)
  • 3 gram komijn
  • 2 gram zwarte peper
  • 3 gram paprika poeder
  • 3 gram cayenne peper
  • 5 gram zout

Hoe maak je het?

Schil de aardappels en snijd deze in 4 stukjes.
Snijd de wortel en pompoen grof en de ui wat kleiner. Rasp de knoflook en tomaten.

Snijd de peterselie fijn. Mix alle kruiden samen. Verdeel de kruiden in 2 porties.

Snijd de vis een stukjes van ongeveer 3 x 3 cm. Doe de vis een  diepe kom en voeg de helft van de geraspte knoflook, peterselie en kruiden toe. Voeg een scheut olijfolie toe en meng alles door elkaar.

Doe wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook, peterselie, wortel, pompoen, aardappels en de andere helft van de kruiden toe.

Roer alles door elkaar en verdeel de vis over de aardappels/groenten. Als laatst voeg je de tomaten en het water toe. Leg de deksel op de pan, zet het vuur hoger tot alles lekker begint te pruttelen (minuut of 5). Als het recht borrelt, zet het vuur op z’n laagst en laat verder koken voor 40-50 minuten.

Kook (parel)couscous volgens de verpakking. 
Als je wat peterselie over hebt; snijd dit fijn en meng samen met wat zout door de gekookte couscous. 

Serveer de couscous samen met de vis op een bord & eet smakelijk!

Tip: Je kan in plaats van peterselie ook koriander of bieslook gebruiken.
Couscous niet jou favoriet? Zilvervliesrijst is ook een optie!


Macro indeling als je de voedingsschema gebruikt:

Eiwitten: vis
Vetten: olijfolie (bij dit gerecht adviseren we om een ½ portie mee te rekenen omdat je de olijfolie gebruikt voor het gehele gerecht)
Koolhydraten: couscous, aardappel en wortel
Groenten: pompoen, knoflook, ui, tomaat, verse kruiden

*Weeg je vis en de koolhydraten af naar eigen voedingsschema. De groenten hoef je niet af te wegen.

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies #weareBHB

Enjoy!
Team BHB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in