MEALPREPPEN! Wat is het en moet dat echt om succesvol je voedingsschema’s te kunnen volgen?

0
428

Mealpreppen is het proces van het plannen en bereiden van je maaltijden. Hoe je dat proces vormgeeft is aan jou. Ben je lang en vaak van huis weg, of ben je veel thuis? Dan is het erg handig om te voorkomen dat je ergens anders eten gaat halen of bestellen.

Een manier om te mealpreppen is om op zondag de halve week voor te bereiden.
Je kan 2 soorten groenten koken, 2 soorten vlees bereiden, 2 soorten koolhydraten klaar zetten (zoals zoete aardappel, quinoa, rijst) en eieren te koken. Deze kan je in grote afgesloten bakken in de koelkast zetten.

Zodra het tijd is om te eten, trek je de koelkast open en kies je uit waar je zin in hebt. Zo hoef je niet per maaltijd te koken. Uiteraard heb je ook nog keuze uit rauwe groenten die je direct kan gebruiken, net als avocado 🥑, pindakaas, noten etc.

Moet je naar je werk en ben je de hele dag weg? Dan is dit ook een super manier om je schema’s te blijven volgen.

De avond voor je werkdag zet je 3-4 bakjes op het aanrecht, je trekt de koelkast open en kiest welke maaltijden je wilt samenstellen voor de volgende dag. Super makkelijk, en snel! Dit voorkomt nadenken op de dag zelf, en het scheelt veel tijd omdat je zeker 2-3 dagen niet hoeft te koken.

Op woensdag kan je opnieuw wat klaar maken, tot het weekend. 

Succes! Team BHB 💪🏼