Low carb – Sla wrap

0
147

De beste optie voor een easy ‘lowcarb’ wrap! Deze Sla-wrap is lekker crunchy en ziet er ook nog eens leuk uit. Je kan de wrap vullen met de ingrediënten die jij lekker vindt. Hoe wij deze versie hebben gemaakt?

Ingrediënten

  • Sla (grote kropsla of romeinse sla)
  • Bakpapier
  • Kalkoen (maar je kan ook ham of kip gebruiken)
  • Bacon / ontbijtspek
  • Avocado
  • Groenten naar keuze: wij gebruikten tomaat
  • Zout en peper
  • Je kan een eigen dressing maken als je dat lekker vindt, maar wij maken de wrap zonder dressing.

Gebruik de hoeveelheden die bij jou eigen  macro’s passen.

Bereidingswijze

Haal de grootste bladeren van een krop sla en spoel deze af onder de kraan. Laat ze drogen of dep ze droog met keukenpapier.

Pak een vel bakpapier en leg deze zo neer dat het met een hoek naar jezelf toe ligt. Vervolgens leg je de bladeren met het hart naar binnen in een rij van twee/drie naast elkaar.  Het ligt er aan hoe groot de sla bladeren zijn.

Leg vervolgens in het midden, dwars op het hart van de sla al jouw favoriete ingrediënten. Top eventueel af met een (zelfgemaakte) saus, zout en peper en je favoriete kruiden. 

Pak de hoek van het bakpapier die recht voor je ligt en vouw deze om de ingrediënten. Probeer voorzichtig een rol te vormen. De eerste paar keer moet je even oefenen om het goed onder de knie te krijgen. Probeer de sla-wrap zo compact mogelijk te houden, dus goed strak vast houden.

Wanneer je de 2 punten aan de buitenkanten van de rol hebt, vouw je deze naar binnen als een Burrito en ga je vervolgens verder met het rollen tot hij volledig opgerold is. 

Vervolgens snijd je de sla-wrap voorzichtig door midden en klaar is je maaltijd! Smakelijk & enjoy!

#buildinghealthybodies #weareBHB #lowcarbrecipe


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here