Kokos pannenkoeken

0
1127

Kokospannenkoeken

Niet alleen zijn deze pannenkoekjes super lekker, er komt geen graanproduct aan te pas. Het soort meel dat we voor deze pannenkoek hebben gebruikt is Tapiocameel. Wellicht ken je dit meelsoort nog niet. Het is eigenlijk tapiocazetmeel en dat is het zetmeel van de cassavewortel. Het is een fijn poeder, en het is erg geschikt om mee te bakken omdat het een luchtige structuur geeft.

Ingrediënten voor 3 porties van 4-5 kleine pannenkoekjes. (Virgil at uiteraard 2 porties, zoals op de foto)

  • 3 x ei (M/L)
  • 200 ml kokosmelk (de volle variant)
  • 1 eetlepel honing
  • 1-2 eetlepel verse citroensap
  • 60 gram kokosmeel
  • 60 gram tapioca meel
  • 1 theelepel backing soda of bak poeder
  • 1 mespuntje zout
  • Kokosolie of roomboter om in te bakken. Heb je een pan met anti aanbak laag, dan is dat ook prima.
  • optioneel, fruit zoals blauwe bessen of aardbeien

*Wij gebruikten voor dit gerecht allemaal biologisch producten.

Bereidingswijze

Klop de eieren los in een grote schaal. Voeg de kokosmelk, honing en citroen toe. Meng het geheel goed door elkaar heen.

Meng in een aparte bak de kokosmeel met de tapiocameel en de bakpoeder of backing soda.

Meng, heel rustig steeds 40-50 gram van de meel, door de kom met de eieren en de kokosmelk. Roer goed door en voeg daarna weer 40-50 gram van de meel toe. Herhaal dit nog een keer en meng het geheel goed door elkaar heen.
*Op dit moment vond ik het beslag iets te dik en ik had geen kokosmelk meer. Ik heb wat water toegevoegd om te verdunnen.

Verwarm de pan, en schep kleine pannenkoekjes in de pan. Wij houden niet van hele dikke pannenkoeken, dus we zorgen altijd dat ze redelijk dun zijn. Zet de pan op middelhoog vuur. Op het moment dat er belletjes in de bovenkant van de pannenkoeken komen, is het tijd om ze om te draaien. Je bakt de pannenkoeken ongeveer 2-4 minuten per kant.

*Wanneer je kiest om blauwe bessen in de pannenkoeken te verwerken, kan je ze toevoegen wanneer je kleine luchtbelletjes ziet verschijnen. Snijd de blauwe bessen door de helft en druk ze  goed stevig in het beslag als je de luchtbelletjes ziet. Dan draai je de pannenkoek om en bak je de kant met de blauwe bessen nog 2-3 minuten mee.

Herhaal dit tot je beslag op is. Ik bewaarde de pannenkoekjes tussen 2 borden om warm te houden, maar je kan ook folie gebruiken.

Nu zijn de pannenkoekjes klaar! Gebruik wat fruit of andere toppings die je lekker vindt.

Macro’s voor 1 portie van 4-5 kleine pannenkoekjes:
25 koolhydraten
16 vet
12 eiwit

Gebruik je een andere samenstelling en/of hoeveelheid? Dan kan je je macro’s zelf uitrekenen. Vul de ingrediënten en de hoeveelheden in op My Fitness Pall. De app rekent nu automatisch uit wat de macro’s per portie zijn. 

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 


Enjoy! 
Team BHB