Exclusive Content:

Meet the BHB athlete: Rebecca Oudheusden

Get to know the BHB athlete: Rebecca Oudheusden @Instagram ...

Kokos pannenkoeken

Kokospannenkoeken Niet alleen zijn deze pannenkoekjes super lekker, er komt...

Bananenbrood ‘light’

Het ideale tussendoortje of traktatie? Dat vinden wij bij...

Kippen lever VS kipfilet

Don’t be chicken and try some liver! 

Wist je dat er in orgaanvlees onder andere vitamine C zit. Deze vitamine vind je dus niet alleen in fruit, maar ook in orgaanvlees. Veel mensen weten dat niet.

Vroeger, als we het dier (zelf) hadden gevangen gebruikten we het hele dier. Orgaanvlees, spiervlees en de botten voor een bouillon. Tegenwoordig kunnen je kiezen welk deel je eet en eten we allang niet meer het hele dier.

Dat is zonde! De botten maar ook het orgaanvlees bevat duidelijk meer voedingsstoffen dan ‘gewoon’ wit vlees of rood vlees. 

Zo bevat lever extreem veel eiwitten, vitamine en mineralen zoals:

– vitamine A
– vitamine B12
– foliumzuur
– choline
– selenium
– koper
– ijzer
– zink

Dit geldt niet alleen voor kippenlever, maar ook voor runderlever en andere soorten levers.
In de tabel hieronder hebben we een vergelijk gemaakt van een aantal vitaminen en mineralen in een kipfilet en een kippenlever.


Lever zit dus vol met voedingsstoffen, maar helaas kunnen velen de smaak van lever niet waarderen. Begrijpelijk, de smaak kan nogal heftig zijn als je het niet gewend bent. Zonde als je kijkt naar de grote nutritionele waarde!

Zoals we bij BHB vaker zeggen, het is van belang om je lichaam te voeden. Niet iedere maaltijd hoeft ‘lekker’ te zijn. 

Ons advies: probeer eens in de week orgaanvlees toe te voegen aan je maaltijd.

Tip: Bak de lever op in ghee of roomboter met champignons, ui, zout, peper en eventueel nog een aantal andere favoriete kruiden.

Aanrader: Online is Schotse Hooglanders een goed optie om je orgaanvlees te kopen. Deze dieren leven buiten en krijgen het soort voeding dat zij horen te eten. Hierdoor hebben de dieren een veel grotere kwaliteit van leven gehad en is de kwaliteit van het vlees erg hoog.

#organmeat #BHB #buildinghealthybodies

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...