Home made powerbars

0
795

Home made powerbars

Maak je je notenrepen liever zelf zodat je zeker weet dat je reep uit allemaal gezonde producten bestaat? Probeer dan onze POWERBARS! Deze notenreep  maak je heel snel zelf, zonder oven en is makkelijk om mee te nemen!

Ingrediënten voor 6 bars

  • 200 gr stevige dadels zonder pit
  • 50 gr ongezouten amandelen
  • 3 el chiazaad
  • 50 gr pecannoten 
  • 3 el lijnzaad 

De bereiding:

Maal de noten, het chiazaad en het lijnzaad kort in de keukenmachine. 
*Het lekkerste is als de noten grof gemalen zijn, zodat je een bite overhoudt.

Voeg beetje bij beetje de dadels toe en meng het geheel door elkaar in de keukenmachine. Wij hebben van die grote kleverige dadels gebruikt. Mocht je nu van die kleine droge dadels hebben, laat ze dan eerst een half uurtje weken in water.

Neem een ovenschaal of vierkant bakje en bekleed deze met bakpapier of huishoudfolie. Verdeel de massa over de bodem. Druk het geheel goed aan en laat het een uurtje opstijven in de koelkast. 

Snijd de bars met een mes in plakken en bewaar ze in de koelkast. 

Bij ons zijn het vrij dikke powerbars geworden, waardoor ze minder stevig zijn. Zeker met warm weer worden ze dan sneller slap. Wil je echte stevige bars, maak ze dan wat platter door ze extra stevig aan te drukken in de schaal/bak.

Tip: Knip bakpapiertjes op maat, en vouw deze er om heen! Het ziet er leuk uit, en de bars plakken niet aan je handen. 

Macro’s per reep:
230 kcal
25 gram koolhydraten
11 gram vet
3 gram eiwit   

Gebruik je een andere samenstelling en/of hoeveelheid? Dan kan je je macro’s zelf uitrekenen. Vul de ingrediënten en de hoeveelheden in op My Fitness Pall. De app rekent nu automatisch uit wat de macro’s per portie zijn. 

Tag ons in je postt op Instagram of Facebook als je de powerbars hebt gemaak @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies

Enjoy!
Team BHB