Hartige spinazie “brood”

0
1166

De combinatie met spinazie, pijnboompitten en ei is echt goed 😎 Net even wat anders, en de spinazie in combinatie met ei geeft een goede structuur. En, als je fan bent van kaas, kan er zelf voor kiezen om er bijvoorbeeld 🐐 geitenkaas door heen te mengen.

Ingrediënten:
-400 gram verse spinazie
-6 eieren 🥚
-30 gram pijnboompitten
-20 gram walnoten
-20 gram kokosolie/olijfolie
-2 teentjes knoflook
-zout en peper
* Optioneel: 100-200 gram geitenkaas (het liefst biologisch en rauw)

Hoe maak je het? 
Verwarm de oven voor op 175 graden.  Doe de helft van de olie in een pan, en voeg de spinazie toe. Laat deze slinken. Breng daarna op smaak met zout en peper. .

Pers de knoflook uit, en pak een andere pan. Doe de andere helft van de olie in de pan, en voeg de pijnboompitten en de geperste knoflook toe. Let goed op dat je het vuur niet te hoog hebt staan, anders worden je pijnboompitten zwart! 😅🤣

Klopt ondertussen de eieren los. Is de spinazie helemaal geslonken, en zijn je pijnboompitten goudbruin? 👌 Voeg dan de pijnboompitten, de knoflook, en de spinazie toe aan de losgeklopte eieren. .

Meng dit rustig door elkaar heen. Ben je een geitenkaas fan, dan is het nu tijd om er wat geitenkaas door heen te mengen.

Vet een springvorm in, of gebruik bakpapier, en giet het spinazie en ei mengsel in de springvorm. Strooi wat gehakte walnoten over het mengsel heen. .

Bak het ‘spinaziebrood’ nu ongeveer 30 minuten af in de oven. Prik met een prikkertje in het “brood” om te kijken of het geheel gaar is. 🔥

Smakelijk! Macro’s voor 6 porties zijn:
1 gram koolhydraat
14 gram vet 
9 gram eiwit

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 


Enjoy! 
Team BHB