Exclusive Content:

BHB GYM TOUR (Nieuw gedeelte)

https://www.youtube.com/watch?v=7OukBHa13fg&t=54s WIJ ZIJN DANKBAAR VOOR ONZE COMMUNITY DIE DOOR DIK...

5 tips om je kwaliteit van slaap te verbeteren

Als je je kwaliteit van slaap wilt verbeteren, probeer...

Homemade Deodorant

Er zijn meerdere opties om dit te doen, volledig naar eigen keuze! Lees de blog rustig door en ga de komende periode testen wat het beste bij jou past.

Hapje zeep?

Zouden je een hapje willen nemen van de shampoo, de deodorant of de douche gel die je gebruikt? Nee..? Hoezo niet?

Waarschijnlijk omdat het vies zal smaken, omdat het chemisch is en misschien omdat je bang bent dat je darmen er niet goed tegen kunnen?

Onze huid is het grootste orgaan dat we bezitten. De producten die we op onze huid aanbrengen, kunnen worden opgenomen door de huid en een negatieve of positieve invloed hebben op onze gezondheid. Net als een gezond eetpatroon, is het ook van belang om te kijken naar de verzorgingsproducten die je dagelijks gebruikt. Helaas bevatten veel van de producten die we dagelijks op onze huid smeren chemische stoffen. Stoffen waar je, als je er weet van hebt, misschien toch niet zo blij van wordt…

Misschien had je er nog niet bij stil gestaan en dat snappen we. Begin bij het begin: dat is dat je deze post (en soort gelijke berichten) ziet en leest. Ga vervolgens eens op de verpakking kijken van de producten die je dagelijks op je lichaam smeert. Welke stoffen zitten er in. Kén je de ingrediënten? Zo ja, super. Zo niet, misschien even Googlen?

Om het makkelijk te maken, de stoffen die je sowieso het liefst wil vermijden:

 • Parabenen en al hun verschillende benamingen: ethylparaben, methylparaben, proplylparaben etc. Het zijn conserveermiddelen en beinvloeden zoals veel stoffen onze hormonen. Door langdurig en vaak gebruik van chemische conserveermiddelen zoals parabenen ontwikkelen steeds meer mensen een allergie hiervoor. Het is vaak ook één van de hoofdoorzaken voor een allergische reactie op cosmetische producten of haarverzorging producten
 • Polyethyleneglycol (PEG + een nummer): Dit is een syntetische stof, dat wordt gebruik in meerdere producten zoals het conserveren van hout, toevoeging in vaccinaties en in cosmetica. Er wordt gezegd dat het een natuurlijke olie is, maar gesynthetiseerd wordt tot emulgator. Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat het schadelijk is voor ons zenuwstelstel, dat het kanker kan veroorzaken, immuunreacties (allergieën) oproept, bijwerkingen op voortplanting heeft.
 • Alcohol: droogt de huid uit en kan je huid irriteren, het triggert de talg productie en kan acne juist verergeren. Dit gaat dan vooral om grote hoeveelheden en deze soorten: alcohol denat (denatured alcohol) of SD alcohol. Andere namen die je terug kunt vinden in de ingrediëntenlijst zijn ethanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol en isopropyl alcohol.
  Er bestaan ook alcohol soorten die niet of nauwelijks de huid irriteren. Dit zijn cetyl alcohol, cetearyl alcohol, myristyl alcohol en behenyl alcohol. Er wordt aangegeven dat deze vettige alcoholen het vocht in de huid houden. Deze zouden dus minder heftig zijn voor onze huid en onze gezondheid.
 • Siliconen (dimethicone, cyclomethicone, simethicone) zijn vloeibare oliën, waxen en harsen. Ze kunnen uit vetten, oliën, rubbers of kunststoffen bestaan. Eigenlijk zijn siliconen een laagje plastic…De stof op zich doet niets voor je huid en sluit juist je huid af. Jammer, want je haar ziet er op korte duur wel mooi glimmend uit, als je dat haarmasker hebt ingedaan. Op de lange termijn is het zeer schadelijk voor je haar en je gezondheid Liever niet gebruiken dus. 🙂
 • Parfum: geurstoffen, ook wel parfum genoemd, kunnen zorgen voor irritatie of een allergische reactie. Denk aan puistjes, jeuk, eczeem etc. In combinatie met zonlicht wordt dit effect nog eens versterkt. De reactie is niet altijd direct zichtbaar op de huid, maar het kan wel leiden tot huidschade en huidveroudering.
 • Sulfaten ( ook wel sodium Lauryl/SLS/SLES) zorgen ervoor dat ons product goed schuimt en dit producten schijnt zo goed te reinigen, dat het gebruikt wordt om garagevloeren mee schoon te maken. Ook dit product kan huidirritatie en haaruitval veroorzaken.
 • Propylene Glycol: Uit onderzoeken blijkt dat deze stof giftig is voor de nieren. Het heeft de eigenschap ingrediënten van een product in de huid te duwen. Het kan zich ophopen in het lichaam en zo vergiftiging veroorzaken. Er zijn steeds meer mensen die allergische reacties krijgen van deze stof.
 • Phenoxyethanol is een giftige en schadelijke stof en dit mag maximaal 1% van het product bevatten. Helaas zit in het in veel van onze zepen, shampoos, creme’s etc dat we er al snel meer van opsmeren dan dat we zouden willen. Ook bij deze stof wordt er gezegd dat er veel allergische reacties op komen en wordt het in verband gebracht met vruchtbaarheidsproblemen.


Don’t take the easy way out. The longer way is the best way. We promise you it’s worth it.


Begin eens met kijken in de badkamer en kies een paar producten uit om te bekijken. Denk aan:

 • Douche gel
 • Haar shampoo
 • Zonnebrandcrème
 • Allerlei crèmes voor je gezicht
 • Bodylotion
 • Deodorant
 • Tandpasta
 • Make up
 • Gel
 • Oliën
 • Wasmiddel

We zullen de komende periode meer hierover delen! Er zijn opties om zelf deze producten te maken, maar er zijn ook veel verschillende soorten verzorgingsproducten te vinden op basis van bijvoorbeeld honing, boter en planten zoals lavendel. Je betaalt er iets meer voor maar, maar gezien het streven naar een optimale gezondheid is dat het wat ons betreft zeker waard!

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...