Exclusive Content:

Decembermaand. “Helemaal los, of toch niet?” (met tips)

Zijn wij voorstanders om je ‘dieet’ door te zetten...

Decembermaand, cheatmaand?

Het belangrijkste advies is dat je mag genieten, daar...

Tonijn salade

We krijgen veel de vraag om makkelijke en simpele recepten te delen. Deze tonijn salade is super simpel en in een handomdraai klaar.

Gevulde dadels

Er is niet echt een recept voor nodig, het is heel easy maar super lekker. Wat heb je nodig? Alleen een bakje met het liefst Medjool dadels, deze zijn heerlijk zacht en vol van smaak. Verder een grasgevoerde roomboter of geitenkaas, honing en eventueel wat noten en bacon. Gebruik je bacon, dan zijn saté prikkers handig om te gebruiken. Je kan er alle kanten mee op, net waar je zin in hebt! Let wel op dat je het direct serveert, lang bewaren kan je de gevulde dadels niet (dan worden ze hard), zeker niet als ze uit te oven komen.

1. Medjool dadels met gras gevoerde roomboter of rauwe kaas
Dit is de meest simpele versie, maar heel lekker en makkelijk om tussendoor te snacken, ook voor de kids! Je maakt de medjool dadels open en verwijderd de pit. Vervolgens stop je er een stukje roomboter of jong beleden/belegen rauwe kaas in. Klaar!

2. Medjool dadels met geitenkaas, eventueel gehakte noten, bieslook of met bacon
Deze versie is wat uitgebreider en gaat even in de oven.

  • Verwarm de oven voor op  180 graden
  • Maak de medjool dadels open en verwijder de pitjes zodat er een mooie opening ontstaat voor de geitenkaas. Er zijn verschillende soorten geitenkazen, kijk welke jij lekker vindt maar probeer een rauwe hoge kwaliteit kaas te kopen bij je lokale (kaas)boer.
  • Vul elke dadel met geitenkaas.
  • Let op: wikkel je ze in met bacon? Doe dat dan nu nadat je de dadels hebt gevuld met kaas en gebruik een saté prikker om de bacon vast te zetten. Deze prikker is ook fijn als je ze halverwege de baktijd omdraait 😊 Op deze manier wordt de bacon gelijkmatig knapperig. Wikkel de bacon ongeveer 1.5 keer om de dadel heen, niet meer. Als de bacon 2 keer om de dadel heel is gedraaid wordt deze niet knapperig.
  • Leg elke met geitenkaas gevulde dadel op een met bakpapier of folie beklede bakplaat en plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven. Laat de dadels ongeveer 10-15 minuten bakken. Heb je de dadels ingepakt met bacon, draai ze dan na 6-8 minuten om. Wil je de bacon knapperiger hebben, laat de gevulde dadels dan nog een aantal minuten langer in de oven.
  • Zodra je de dadels uit de oven haalt, leg je ze op een mooie schaal of laat je ze op de bakplaat liggen. Besprenkel ze eventueel met een beetje honing. Als je geen bacon hebt gebruikt is het ook lekker om ze te besprenkelen met wat gemalen noten of bieslook.

Enjoy! #buildinghealthybodies

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...