Exclusive Content:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!?...

Parelcouscous met komkommer, ui, tomaat, peterselie en feta.

Tijdens onze BHB barbecue deze zomer hebben we heerlijke...

Wentelteefjes

Wentelteefjes Wij maken heel af en toe een uitzondering...

Gevulde avocado

Gevulde avocado

Dit recept was één van de voorgerechten in ons kerst E-book van 2018. Simpel, lekker én het ziet er leuk uit. Gia was echt maar 5 minuten bezig met dit gerechtje, dus zeker als niet lang in de keuken wilt staan is het een aanrader!

Ingrediënten voor 2 personen:

1 avocado’s
lente uitjes
Een halve komkommer
100 gram gepelde Hollandse garnalen (optioneel ook weg te laten, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld krap.)

Voor de dressing:
Een kleine eetlepel yoghurt. Is het wat zuur, gebruik dan een beetje honing er door heen. (zelf gemaakte mayo is ook een optie, maar we verliezen yoghurt boven de mayo)
– Een paar takjes verse dille
– 1 citroen voor het citroensap
– Peper en zout

Hoe maak je het?

Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit gooi deze weg. Snijd het vruchtvlees in de schil, eerst in de lengte en daarna in de breedte. Schep voorzichtig het vruchtvlees er uit met een lepel. Doe de stukjes avocado in een schaaltje. Snijd de stukjes eventueel nog wat fijner als de stukken te groot zijn. Bewaar de avocado schillen op een bordje.

Snijd daarna de komkommer in blokjes en de lente ui in ringetjes. Doe de komkommer, de ui, en de garnalen bij de stukjes avocado in de schaal, en mix het voorzichtig door elkaar heen.

Maak de dressing van zout, peper, dille, yoghurt en citroensap en voeg eventueel een theelepel water en of honing toe. Voeg dressing toe aan de mix van avocado, komkommer en lente ui, en schep alles goed door elkaar heen.
Leg de lege avocado schillen op een bordje. Schep nu de avocado met komkommer, ui én dressing in de lege avocado schillen en serveer met nog takje verse dille bovenop.

Het recept is gemaakt voor 2 personen
Macro’s per persoon:

Koolhydraten: 10 gram
Eiwitten: 12 gram
Vetten: 17 gram

Eet smakelijk! #weareBHB

Nieuw:

spot_img

Mis dit niet:

spot_imgspot_img

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...