Houd je van kaas én van courgette, dan is dit recept uit de airfryer voor jou! De courgette wordt lekker knapperig in de airfryer en het is net even anders dan uit de pan. Heb je geen airfryer, dan kun je dit recept ook in de oven maken.

Benodigdheden:

  • 1 courgette
  • 1 ei los geklopt
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden of versie peterselie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder of andere kruiden naar keuze

Bereiding

  1. Pak een kom/diep bord en klop het ei los
  2. Maak nog een kom/diep bord klaar voor de geraspte Parmezaanse kaas en kruiden. Meng dit door elkaar heen.
  3. Snijd de courgette in repen (zorg ervoor dat deze niet waterig is, droog de courgette desnoods met papier)
  4. Doop de repen courgette eerst in ei en dompel daarna in geraspte Parmezaanse kaas met kruiden.
    *Als het dompelen in de kaas niet goed lukt kan je ook eerst alle stukken courgette in het los geklopte ei dompelen, vervolgens neer leggen op een plank en daarna de kaas met kruiden er overheen strooien.
  5. Zet de airfryer op 220 graden of zet je oven op 220 en verwarm de oven voor. (afhankelijk van de oven die je hebt, let goed op als je de courgette er in doet en kijk tussendoor of het niet te hard gaat)
  6. Leg de gepaneerde courgette voorzichtig op het mandje van de airfryer of op een bakplaat
  7. Zet ze 10 minuten in de oven en keer ze na 10 minuten om.
  8. Als je een airfryer hebt hoef je ze niet om te draaien en zijn ze na 20 minuten klaar.

Macro’s voor het gehele recept:
Eiwitten: 25 gram
Vetten: 15 gram
Koolhydraten: 10 gram (beetje van de courgette, maar als je de voedingsschema’s volgt valt dit onder de groenten).


Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies