FIX IT! Rowing! (Met video 🎥🚣Roei beter met onze tips)

0
1708

FIX IT! Rowing!

*disclaimer: Onze fix it posts kunnen een positieve effect hebben op je prestaties! Houd dit niet voor jezelf, maar deel het met ons!

Gaan jouw hielen omhoog tijdens het roeien? Dan kan een oorzaak zijn dat je te ver naar achter leunt. (check video) Tijd om dit te fixen en om dit je vrienden, trainingsmaatjes of je atleten te delen. 👊

Hoe squat je? Hoe deadlift je?
Juist, met je hielen op de grond! Dit wil je dus ook doen met het roeien.

Het effect van de hielen omhoog en het extreme naar achter leunen tijdens het roeien, heeft meer negatief effect dan je denkt: Je push kracht gaat achteruit en je schouders liggen lager in de eindpositie. Dit heeft een overall negatief effect heeft op je roei prestaties (tijd en efficiëntie). Ja, je leest het goed. Je pusht kracht remember. Roeien is geen pull oefening.

“Maar ik kom niet zover (naar voren) als ik mijn hielen op de plateau houdt.”

1. Je hoeft ook niet verder te komen dan dat je kan reiken met je hielen op de plateau. Je squat of deadlift ook niet op voorkant van je voeten, omdat je dan verder naar beneden komen. (Doe je dit wel? Stop, niet doen.)

2. Wil je verder kunnen reiken tijdens het roeien met de hielen op de plateau? Voorkom dat je gaat compenseren met je voeten/hielen maar fix je mobiliteit. Optimaliseer je enkelmobiliteit en je zal een groot verschil merken.

Probeer deze manier van roeien eens uit voor een langere periode. Test wat voor invloed het heeft op je roei workouts & let us know! Gebruik de #fixit als je tijdens je trainingen deze oefeningen gebruikt. Deel deze informatie met je gymbuddy die graag z’n roeiworkouts optimaliseert.

Volg onze tips, lees de blogs en bekijk de video’s. Heb je vragen, stel ze ons gerust! 

@buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies #BHB

Team BHB