FIX IT!: Meer pushups kunnen? (met video)

0
679

*disclaimer: Onze fix it posts kunnen een positieve effect hebben op je prestaties! Houd dit niet voor jezelf en deel het met ons!

ℹ️ Wil jij meer pushups kunnen, maar merk je dat er weinig vooruitgang in zit? .
👍Doe negatives (excentrische beweging), zo kan je wel de pushup houding aannemen en de volledige beweging doen. Je traint dezelfde spieren, alleen ben je ‘sterker’. Wedden dat je jezelf langzaam naar beneden kan laten zakken? 💪😃

🔹Ook als je negatives doet (excentrische beweegt), wil je ervoor zorgen dat je lichaam goed aangespannen is en je de volledige beweging doet.

🔹Gebruik negatives in je workout. Doe de aantallen die in de workout staan, of scale het aantal naar beneden. Let op: vorm is alles!

▶️Werk thuis of in de gym aan je pushups. Een geweldige manier om je kracht te verbeteren bij iedere oefening, is het principe: ‘Op de minuut’. Door iedere minuut, op de minuut, pushups te doen ontwikkel je in korte tijd meer kracht. .
.
Hoe werkt het? ❓ Start de timer van je telefoon en doe 2 (of meer negatives) iedere keer als je de timer op een nieuwe minuut begint doe je er weer 2 . De rest van de minuut doe je niets. Je hebt rust. 😎 Je doet dit 10 minuten lang. Dan dus je dus  2-2-2-2-2-2-2-2-2-2 pushups, met steeds een lange rust periode er tussen. 2 of 3 dagen later doe je het zelfde alleen dan 2-2-2-2-2-2-2-2-2-3. Dit herhaal je de volgende dagen en weken dat je de pushups doet tot je uitkomt op 10-10-10-10-10-10-10-10-10-10. Wedden dat jij dan een 1 push-up kan?! 🤗

Kan je 1 volledige pushup (of iets meer)? Maar je wil je er meer kunnen? Doe dan het zelfde principe alleen dan met een volledige pushup bijvoorbeeld: 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 paar dagen later 1-1-1-1-1-1-1-1-2 en zo bouw je het op.

🏁Conclusie: De pushup is een super goede body weight movement, maar zorg er altijd voor dat je houding optimaal is. En ja, ook als je moe wordt en verzuurd. Blijf streven naar goede techniek. Blessures en pijntjes zijn te voorkomen door de juiste houding te hebben je lichaam goed te bewegen en aan te spannen.

Tag iemand die graag push-ups wil leren! 💪 

Team BHB