FIX IT!: Eind positie tijdens een deadlift (met video)

0
722

FIX IT!: Eind positie tijdens een deadlift (met video)

*disclaimer: Onze fix it posts kunnen een positieve effect hebben op je prestaties! Houd dit niet voor jezelf en deel het met ons!

Voorkom dat je tijdens de eindpositie van een deadlift overstrekt en in de onderkant van je rug gaat hangen.

Nu  hoor ik je zeggen: “Maar ik moet bovenin toch ‘locken’?” Yes, dat klopt. Maar het betekent niet dat je je heupen naar voor hoeft te gooien en naar achteren moet hangen. Locken betekent: trots rechtop staan, laten zien dat je het gewicht volledig hebt opgetild. Vermijd dat laatste stukje naar waar je ‘doorhangt’ en onnodig veel druk op je onderrug krijgt. Zeker tijdens trainingen en workouts voor de lol, is het het risico niet waard.

🚩*Wil je powerlifting wedstrijden doen? Zorg dat dat je eindpositie traint want je wilt aan de jury laten zien dat je het gewicht kan locken.

Dit locken tijdens powerlifting wedstrijden moet jammer genoeg overdreven. Dit betekent echter niet dat het goed voor je is.

Veel top lifters zorgen ervoor dat ze in training rechtop staan. Ze locken benen, heupen en schouders, maar hangen niet (extreem) door. Daarnaast zijn zij getraind op het perfect aanspanning van het lichaam, waardoor de kans op blessures zo min mogelijk aanwezig is.

Daarbij doen zij geen workouts en heavy lifts ‘voor tijd’, wat bijvoorbeeld bij Crossfit wel gebeurt! Je controle is tijdens deze workouts een stuk minder en hierdoor het risico op blessures een stuk groter

Conclusie:

Deadlift met een goede techniek en vermijd houdingen die niet nodig zijn en kans op blessures vergroten. Op lange termijn sterker worden én blessurevrij blijven is het ultieme doel om op lange termijn het meeste uit je fitness te halen.

Check onze fix it posts op IGTV en Youtube!
*Tip film je zelf of laat iemand je filmen zodat je zelf terug kan kijken hoe je beweegt. Weet je niet of je het “goed” doet! Stuur ons dan je video op!

Volg onze tips, lees de blogs en bekijk de video’s. Heb je vragen, let us know! 

@buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies #BHB

Team BHB