FIX IT! Doorhangen tijdens een pushup (met video)

0
664

FIX IT!: Doorhangen tijdens een pushup. ⏭️ SWIPE voor de uitleg video. *disclaimer: Onze fix it posts kunnen een positieve effect hebben op je prestaties! Houd dit niet voor jezelf en deel het met ons! .

Heb je moeite met push-ups? Hier een belangrijke tip! 😊💪

1️⃣ Hang niet door tijdens de pushup, maar span je lichaam aan net als je zou doen met shoulder presses. Dus: Buikspieren aanspannen, billen aanspannen en je benen aanspannen.

🚩Ook als je negatives doet (excentrische beweegt), wil je ervoor zorgen dat je lichaam goed aangespannen is en je de volledige beweging doet.

🔜Volgende week gaan we het hebben over hoe jij je eerste pushup kan gaan doen, en hoe je ervoor kan zorgen dat je in de toekomst nog meer pushups kan gaan doen.

Conclusie: De pushup is een super goede body weight movement, maar zorg er altijd voor dat je streeft naar een optimale houding. Wij weten als geen ander dat je moe wordt tijdens trainingen en dat je verzuurd. Maar zelfs dan streven we ernaar om goed te blijven bewegen. 🤷Blessures en pijntjes zijn veelal te voorkomen door de juiste houding te hebben je lichaam goed te bewegen en aan te spannen.💪
. *Tip weet je niet zeker of je goede pushups doet? Film jezelf of vraag iemand om dit te filmen/checken.

Tag je box/gym buddy! Vind je deze post handig en wil je hier meer van zien. Geef ons dan een like en reageer hieronder! #BHB#buildinghealthybodies @buildinghbodies

Team BHB