FIX IT! Do you even plank?

0
450

FIX IT! Do you even plank?

Door een grote hype is de plank teniet gedaan en door velen ondergewaardeerd. Het is niet meer stoer om te planken. Je moet tegenwoordig extreem doen en met veel gewichten gooien. Een goede warming-up schiet er ook vaak bij in. Maar zoals wij in onze FIXIT post vaak zeggen: De basis is het belangrijkste.

Ik voel niks als ik plank!

Dat hoeft ook niet altijd. Je voelt toch ook niks als je ademhaalt.

De plank is hij ideaal voor bijvoorbeeld een warming-up. Veel topatleten gebruiken de plank oefeningen in hun warming-up, als activatie oefening. Het is een perfecte oefening om je lichaam te activeren en voor te bereiden op een heavy workout.

Je kan de plank ook als accessoire oefening gebruiken na je hoofd lifts. Je kan het in combinatie doen met andere oefeningen waardoor de oefening zwaarder wordt. Ook kan je de oefening steeds langer later duren om de intensiteit te verhogen. Een andere optie is om de plank uit te voeren met gewicht op je rug. Gebruik bijvoorbeeld gewichtsschijven van 5 en 2.5 kilo en bouw het gewicht rustig op.

Wedden dat je nu wel wat ‘voelt’ ? 😉

Houding

  • Zorg dat je niet doorhangt, of juist je kont te ver de lucht in duwt.
  • Je wilt een stabiele basis creëren. Houdt je lichaam in een rechte, licht gebogen lijn.  
  • Span je buikspieren aan en trek je navel naar binnen.
  • Je houdt kin in.
  • Knijp je buik, billen, benen zo hard samen als je kan.

Gebruik ieder deel van je training om jezelf te verbeteren, zo ook tijdens de plank oefening! Bijvoorbeeld in je warming up, in een circuit training, tijdens yoga, of na je main lifts.

Volg onze tips, lees de blogs en bekijk de video’s. Laat ons over een tijdje weten hoe je je voelt en wat er allemaal is veranderd ten opzichte van je gezondheid. Heb je vragen, stel ze ons gerust! 

@buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies #BHB

Team BHB