FIX IT! Benchpress pols positie (met video)

0
566

Haal het meeste uit het bankdrukken en blijf blessure vrij

Voorkom het maken van extreme bewegingen in je pols tijdens een benchpress. 
Bij de eerste 2 foto’s (onderaan de pagina) zie je dat de polsen van @virgilfkool extreem naar achter buigen/te ver naar voren hangen. Met beide posities komt er te veel druk op je polsen. Dat kan leiden tot blessures en onvolledige bewegingen/aanspannen van de oefening en het lichaam/spieren. Probeer een neutrale polspositie aan te houden. Hierdoor kan je optimaal kracht zetten, langer blessure vrij blijven trainen en het optimale bar pad volgen.

Pols hyperextensie (naar achter gebogen):

Dit kan zorgen voor te veel druk op de pols. Bij een laag gewicht zou je hier nog niet zoveel last van hebben, maar ga je meer gewicht tillen of meer herhalingen doen, dan kan het vervelend worden. Ook zorg je ervoor dat je bar pad (de weg naar je borst en terug) iets afwijkt, omdat de pols positie niet optimaal is.

Pols neutraal/iets naar voren:

De druk op de pols is in ieder geval veel minder! Maar een optimale positie is het niet. Als het gewicht laag is dan kan je de barbell nog wel (tegen) houden. Echter wanneer het gewicht/herhalingen verhoogd wordt, merk je dat de barbell naar voren wil ‘ vallen’ en de bar teveel in je duimen hangt.

Pols Lichte extensie:

Dit is wat we willen! De barbell ligt in lijn boven je armen en rust in de palm van je hand. Als je de barbell goed heb liggen merk je ook dat je beter kan knijpen in de barbell en zo meer druk kan uitoefenen. Het is ideaal als je ook nog ervoor zorgt dat je het gevoel hebt dat je de barbell buigt.

*Let op:Onze FIXIT posts kunnen een positieve invloed hebben op je training. Deel dit met ons. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies #FIXIT

Team BHB