FIX IT!: Bekken kantelen tijdens overhead presses! (met video)

0
1167

FIX IT!: Bekken kantelen tijdens overhead presses! (met video)

Pier je je kont naar achteren als je overhead presses doet en hang je in je onderkant van je rug? Heb jij het gevoel dat je niet zo stevig staat met al dat gewicht boven je hoofd?

Ok矇, dan is er werk aan de winkel. Wat we juist NIET willen, is dat je gaat hangen in de onderkant van je rug tijdens overhead presses. Het betekent namelijk dat je je core en andere delen van je lichaam niet (goed) aanspant, en dat je niet sterk staat.

Wat wil je wel doen:

1. STA STERK! En daarbij bedoelen we, het stapelen van je gewrichten waardoor je het gewicht niet alleen effectiever maar ook veiliger kan verplaatsen! Eigenlijk net als bij het stapelen van een toren. Als de blokken in lijn opgestapeld zijn, en je laat er een zwaar gewicht boven op vallen, staat de toren sterk. Als de blokken niet goed op elkaar gestapeld zijn, is de toren veel minder stabiel. Dit werk bij ons lichaam net zo. Tijdens overhead presses, maar ook andere oefeningen, wil je voorkomen dat je lumbale wervelkolom in hyperextensie komt, en hierdoor verkeerde druk op je wervels komt te staan, wat het risico van blessures vergroot.

2.Het is idealer om je lumbale wervelkolom NEUTRAAL te houden en een lichte thoracale extensie te hebben. Dit is misschien een moeilijke benaming, maar simpel uitgelegd is het eigenlijk de tegenovergestelde houding van je rug als je op kantoor zit achter een computer.

3.Kantel je bekken naar voren als je staat, en SPAN JE BUIKSPIEREN, BILLEN N BENEN AAN! De overhead press is niet alleen maar omhoog duwen van gewichten. Door je core, je billen en benen aan te spannen zorg je dat je bekken niet naar achter kantelen en voorkom je dat je gaat pieren met je kont. Het risico op blessures is op deze manier minder groot, je vergroot je je stabiliteit tijdens de oefeningen en heb je meer controle over de gewichten. Grote kans dus dat je nog meer kan pressen!

Check onze fix it posts op IGTV en Youtube!
*Tip film je zelf of laat iemand je filmen zodat je zelf terug kan kijken hoe je beweegt. Weet je niet of je het goed doet! Stuur ons dan je video op!

Volg onze tips, lees de blogs en bekijk de videos. Heb je vragen, let us know! 

@buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies #BHB

Team BHB