FIX IT 🥗 VS 🥐: Get your shit together!

0
902

Ontbijt: Je eerste maaltijd van de dag. Een bord eventueel wat groenten, zoete aardappel, een stukje vlees/vis, een bakje nootjes en een glas water. ‘Eet jij dat als ontbijt?” Yes hopelijk jij ook!

Herkenbaar? Wanneer je amper sport, 80 % van de tijd ongezond eet, je duidelijk 10 kilo te zwaar bent en regelmatig alcohol drinkt, wordt er door niemand iets gezegd.

Maar wanneer je,stap voor stap, gezonder gaat leven, vinden anderen je raar en wordt er gezegd: “Doe eens normaal.”

Het is tegenwoordig raar dat onze eerste maaltijd van de dag bestaat uit groenten, eieren, vis, noten en zaden. Maar het is NIET raar dat de eerste maaltijd van de gemiddelde middelbare scholier, maar ook van veel volwassenen (sorrynotsorry) bestaat uit een peuk, een croissantje en een blikje energy drank.

Wij  maken ons oprecht zorgen om de gezondheid van de mensheid.️ Ongeveer 7 miljoen van de Nederlandse bevolking chronisch ziek is. Dat is de helft van onze bevolking!

Wij willen zeker niet zeggen dat je nu opeens ALLES moet veranderen, en dat je nooit meer een patatje mag. Maar als je dagelijkse voeding uit meer dan de helft aan bewerkte producten bestaat, moedigen wij je aan om gezondere keuzes te gaan maken. 

Stel jezelf eens de vragen;

  • Hoeveel energie heb ik gedurende de dag?
  • Wat is de kwaliteit van slaap?
  • Hoe ziet mijn huid er uit?
  • Hoe vaak ben ik ziek geweest het afgelopen jaar?
  • Heb ik last van kwaaltjes die ik maar heb geaccepteerd maar die eigenlijk niet horen.
  • Kan ik iedere dag naar de wc en ziet mijn ontlasting er normaal uit? (Even checken: ️bekijk de video op YouTube.
    Vergeet niet dat we LETTERLIJK worden wat we eten. In het kort: Voedingsstoffen hebben als functie om onder andere als bouwstof te dienen én wordt gebruikt bij de vorming van cellen en weefsels, vooral voor de groei, ontwikkeling en herstel van lichaam. Wil jij dat je cellen dagelijks opgebouwd (lees: aangetast) worden door de chemische stoffen uit energy drink of croissants? #foodfortought
    Wijzelf zijn er ook nog lang niet, maar we zien iedere dag als een kans om onszelf en ons voedingspatroon te optimaliseren. We hopen dat jij je gezondheid net zo serieus neemt als wij! #alleenmaarliefde

Voor meer info volg onze tips op social media, lees de blogs en bekijk onze video’s met de uitleg op YouTube. Heb je vragen, stel ze gerust!

Team BHB