FIX IT! ⚠️ Eierkoek of jus d’orange?🤷

0
1116

FIX IT! Eierkoek of jus d’orange?

In een mailwisseling een tijdje geleden kwam naar voren dat een van onze BHB members die ontzettend goed haar schema volgt, het moeilijk vond om een eierkoek te nemen (binnen haar macro’s). Daarvoor in de plaats nam ze liever een flesje verse jus d’orange.

De bedoeling was niet zo zeer om de meeste gezonde keuze te maken, maar om binnen haar macro’s te eten. Hierdoor zou ze het totaal aan calorieën niet overschrijden en blijven afvallen.
*Dit is belangrijk om erbij te vermelden, gezien een eierkoek een bewerkt product product is. Het bevat gluten én lactose. Daarnaast bestaat de eierkoek grotendeels uit koolhydraten door de ingedrienten suiker, melk, zetmeel en bloem. Verse jus d’orange is vers geperst sap met vitaminen en mineralen en dus een gezondere keuze.

In dit geval ging het om het schuldgevoel dat zij had, omdat ze voor een keer een eierkoek wilde eten en bang was dat ze daarom niet zou afvallen.

” Een eierkoek is ongezond en van ongezond eten word je dik. Ze nam liever een flesje jus d’orange. Dat is gezonder, dus daar val je wel van af. Toch? “

Nee..Je kan van gezond eten niet ongelimiteerd eten als je wilt afvallen.


Macro’s van 1 kleine eierkoek van 30 gram:

17 gram koolhydraten
1 gram vet
2 gram eiwit
Totaal: 90 calorieën

Macro’s van 1 flesje vers geperste jus d’orange van 500 ml:

42 gram koolhydraten
0 gram vet
3.5 eiwit
Totaal: 190 calorieën

Zo zie je maar dat als je de macro’s en de calorieën vergelijkt het verschil tussen beide best groot is. Daarbij drink je al snel 500 ml sinaasappelsap weg zonder dat je doorhebt dat je zoveel koolhydraten (calorieën) binnen krijgt.

Als jouw doel is om af te vallen en je wilt op LANGE termijn succesvol zijn en blijven, is het beter om je gedachte over ‘dikmakers’ te veranderen. Je wordt niet dik als je een keer een eierkoek eet en voor de rest onbewerkt en de juiste hoeveelheid eet.

Je wordt dik van systematisch teveel calorieën. Teveel sapjes, teveel bonen, teveel vlees, teveel broccoli (bijna onmogelijk), teveel brood. Teveel is teveel.

Je lichaam gaat uiteraard anders om met de ingrediënten van gezonde/ongezonde producten, wat wel invloed heeft op je hormonen, en dus op het afvallen. Daarom zeggen wij altijd: eet 90% van de tijd onbewerkt, en maak af en toe een uitzondering!

Ons doel is dat jij je gezondheid optimaliseert en daardoor beter en energieker voelt. Volg onze tips, lees de blogs en bekijk de video’s. Laat ons over een tijdje weten hoe je je voelt en wat er allemaal is veranderd ten opzichte van je gezondheid. Heb je vragen, stel ze ons gerust! 

@buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies #BHB


Team BHB