Exclusive Content:

Kleine veranderingen, groot resultaat

Iedereen is anders en heeft een andere levensstijl. Daarom geven we in de coaching vooral 1 op 1 advies om bepaalde voedingsmiddelen juist wel of juist niet te eten.Toch kunnen we wat algemene adviezen geven, zodat je al wat stappen kan maken in je voeding zonder een ‘dieet’ te volgen.

TAKE ACTION NOW!

Onderneem nu actie! We willen je aanmoedigen om niet alleen...

Eigen gemaakte zonnebrandcrème

We hebben het er al vaker over gehad, wel of geen zonnebrandcrème gebruiken? Maar waarom? En…zou je zonder zonnebrand crème kunnen? Ja dat kan, afhankelijk van een aantal onderdelen.

Het liefst wil je de zonuren direct vanaf het voorjaar opbouwen, regelmatig buiten met blote delen in de zon lopen en in de zomer de zon op het heetst van de dag vermijden. Daarnaast speelt gezonde voeding, met dierlijke eiwitten en vetten een grote rol bij de gezondheid (van de huid) en de manier waarop de huid met zonlicht omgaat.

Maaaaaar wellicht ben je hier al mee bezig maar wil je het zekere voor het onzekere nemen in de zon. Je kan jezelf en de kids natuurlijk (lichte en ademende) kleding aan trekken en een petje op doen en lekker in (half) schaduw laten spelen, maar twijfel je? Dan adviseren we je onderstaande zonnebrandcrème te maken en te gebruiken voor jezelf en je kids!

Helaas bevatten veel commerciële zonnebrandmiddelen bevatten giftige ingrediënten, waaronder chemicaliën die hormoonverstoorders zijn, die hersenbeschadiging, zenuwbeschadiging en prenatale schade kunnen veroorzaken. Sommige onderzoeken geven zelfs aan dat sommige ingrediënten in commerciële zonnefilters huidkanker zouden kunnen bevorderen (bron).

Door zelf zonnebrandcrème te maken, vermijd je al die vage ingrediënten. Je hebt volledige controle over alle ingrediënten, dus je kunt veilige, natuurlijke ingrediënten gebruiken. En als je het zelf maakt, kun je er zelfs talg aan toevoegen! Zoals in ons andere blog beschreven, een heel gezonde optie voor een body creme!

Ingrediënten:

  • 30 gram bijenwas
  • 60 gram ossewit
  • 60 gram Bio kokosolie
  • 90 gram vloeibare olie, zoals wortelzaad, argan, jojoba of olijfolie, of een combinatie. je kan ook kiezen voor shea butter
  • 60 gram niet-nano-zinkoxide

Hoe maak je het?

  1. Weeg de bijenwas, ossewit en oliën af ​​en doe ze in een pannetje. Laat alles smelten.
  2. Als alle ingrediënten zijn gesmolten, meng je goed met een garde en voeg je de zinkoxide toe
  3. Laat het mengsel iets afkoelen.
  4. Als het mengsel net begint in te dikken maar nog steeds schenkbaar is, doe het dan in je gewenste pot of tube en laat het stollen.
  5. Ons advies: gebruik een glazen pot of siliconen tubes!

#buildinghealthybodies #zonnenbrandcreme

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...