Exclusive Content:

Zwangerschap – voor & tijdens

Al jaren verdiepen we ons in goede voeding, een goede levensstijl. Steeds vaker raken de dames zwanger tijdens onze voedingscoaching en wat zijn we trots dat we daar aan mogen bijdragen. Dat heeft ons er toe gezet om meer informatie te delen voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of net bevallen zijn en borstvoeding geven.

FIX IT! Do you even kettlebell swing (met video)

https://www.youtube.com/watch?v=XPgB8Ria0oU&t=53s Doe jij kettlebell SWINGS? Of doe je eigenlijk kettlebell...

Zeer tevreden!

'Ik houd van lekker eten, nu ik het schema...

Deze blog is voor alle vrouwen: “Hoe krijg ik de Instagram look?”

Deze blog is voor alle vrouwen: “Hoe krijg ik de Instagram look?”

‘Toned’

Het is die look die we tegenwoordig overal op Instagram voorbij zien komen.  Het hebben van een strak lichaam, waarbij je spieren zichtbaar zijn doordat je spieren opbouwt door krachttraining en omdat je vetpercentage laag genoeg is om deze spieren te showen.
In het kort: minder vet en meer spier.

Maar hoe krijg je nou die look die we zo graag willen? Daar gaan we het zo over hebben, maar eerst leggen we uit hoe je het NIET krijgt:

 1. Uren lang werken op de crosstrainer of andere cardio apparaten
  Nog steeds denken velen dat dagelijks uren cardio dé manier is om ‘toned’ te worden, maar dit is absoluut niet het geval. Wij raden lange cardiosessies in veel gevallen zelfs af, omdat het enorm tijdrovend is en je deze tijd beter kan gebruiken om gains te maken in de gym.
 2. Gains maken in de gym? Daar word je toch mannelijk en ‘bulky’ van?
  Geen zorgen, dat is vrijwel onmogelijk. Vrouwen hebben weinig testosteron, en hebben percentagegewijs maar 25% van wat mannen aan spier kunnen opbouwen. Dus, geen zorgen dat je bulky wordt als je begint met krachttraining.
 3. Het grootse struikelblok is vrijwel zeker; geduld.
  We willen snel. Een paar weken alles geven en als het resultaat niet naar behoren is, dan stoppen we er mee. Maar hey, een ‘toned’ lichaam kost tijd, energie en heel veel geduld! Omarm het proces, zie het niet als quick fix!
 4. Enorme bakken met geld uitgeven aan eiwitshakes, fatburers, eiwitrepen en andere supplementen. Deze dienen ter aanvulling. Maar als je voeding en training niet op orde is, kan je dit geld beter in je zak houden.

Instagram vs realiteit

De looks die je dagelijks op Instagram voorbij ziet komen zijn niet de dagelijkse werkelijkheid. Probeer je hier niet mee te vergelijken. Dit brengt enorme onzekerheid met zich mee en kan zelfs leiden tot depressies en eetstoornissen.

Veel foto’s op Instagram zijn bewerkt, foto’s zijn vanuit de perfecte hoek te genomen en modellen doen er alles aan om een bepaalde look te krijgen. Op Instagram ziet het er misschien leuk en gezellig uit, maar dit is alleen maar wat wij aan de buitenkant te zien krijgen.
Veel vrouwen leven niet zo’n gezellig en perfect leven zoals dat op Instagram zichtbaar is. Er wordt enorm hard gewerkt voor de lichamen die ze hebben, er wordt gefotoshopt, er wordt door sommigen amper gegeten, uren getraind en in veel gevallen een enorme hoeveelheid drugs gebruikt om zo te worden zoals ze er nu uit zien.

Conclusie: Er is niets mis met het feit dat jij meer spieren wilt ontwikkelingen en leaner wilt worden zodat je spieren zichtbaar worden. Maar onthoud goed dat je afhankelijk van je lichaamsbouw enorm hard moet werken aan je voeding en je training en dat je er nooit precies  uit zal zien als iemand anders.Eigen geluk en gezondheid is het alle belangrijkste, dus omarm jezelf en je eigen lichaam, en Build an awesome Healthy Body!


Wat moet je doen om een ’toned’ lichaam te krijgen?

 1. LIFT WEIGHTS
  2-4 keer per week is prima. Je hoeft je zelf echt geen uren af te beulen in de gym. Een goede programming is belangrijk en een training van een uur is prima.
 2. HIT JE MACROS
  Goede voeding = key! Zorg dat je je voeding op orde hebt, dag in, dag uit. Zorg ervoor dat als je vet wilt verliezen, je in een klein tekort zit, waardoor je vet verliest, en kracht en spiermassa behoudt. (Als je een beginnende fitnesser bent, kan je zelfs spier opbouwen in deze periode). Weet je niet wat de juiste macro’s zijn voor jou? Wij hebben persoonlijke voedingsschema’s die je daarbij kunnen helpen. Ga naar Www.bhbonline.nl en bestel je eigen voedingsschema’s online!
 3. HERSTEL
  Slaap 7-8 uur per nacht, leg je telefoon niet in slaapkamer, en probeer voor het slapen gaan iets anders te doen dan naar een scherm te kijken. Dit optimaliseert de kwaliteit van je slaap en van je herstel, en dus van je lichaam.
 4. GELOOF in jezelf
  Geloof in jezelf, en in het doel dat je jezelf hebt gesteld. Mindset matters! Als jij denkt dat je dit niet kan, dan ga je het inderdaad niet behalen. Kijk niet te ver vooruit, maar focus op de dag van vandaag. Bekijk je doel per dag, per maaltijd, en blijf in jezelf geloven. Jij kan dit!
 5. HAAL DIEP ADEM, EN BE PATIENT!!!☑
  Je krijgt geen ‘toned’ lichaam in een  paar weken tijd. Zo’n lichaam heeft heel veel tijd nodig, maanden en soms jaren. Don’t give up!! Soms zal je perioden hebben waarin het super goed gaat, en soms zijn er perioden waarin het minder goed gaat. Dit hoort bij het proces. Leer van alle momenten waarop het minder goed gaat, en kijk naar alle kleine positieve veranderingen.

In de onderstaande video legt Gia bovenstaande punten uit. Bekijk de video of luister de video op Spotify (klik hier) #weareBHB

#Buildinghealthybodies #hardworkworks

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...