Exclusive Content:

Dezelfde hoeveelheid calorieën – Een hele maaltijd vs ‘een handje noten’

Dezelfde hoeveelheid calorieën - Een hele maaltijd vs 'een...

7 tips: Wat kan je doen aan je hongergevoel?

https://www.youtube.com/watch?v=pnMXNPhiaNs&t=1s Deze tips zijn direct toepasbaar als je volgens onze...

Fruitwater

Fruitwater Water is ook 'maar water'. Soms heb je er...

De meest onderschatte activiteit ooit: wandelen

Na een paar minuten op Instagram scrollen valt ons op hoe vaak er de termen: “No pain, no gain’ of ‘Go hard or go Home’ gebruikt worden. Maar je hoeft geen pijn te ervaren om calorieën te verbranden. Je hoeft ook niet ‘hard’ te gaan of 4 keer per week naar de gym te gaan om fitter te worden en om af te vallen.

Voeding en de juiste hoeveelheid hiervan, speelt de grootste rol als je wil afvallen, daarover vertellen we hier meer over hoe dat werkt. Maar..daarnaast is wandelen een perfecte vorm van beweging om mee te beginnen óf om naast je sport moment te doen.


Dit zijn de voordelen:

 • meer in de natuur/buitenlucht wat een positieve invloed heeft op je hormonen en daardoor onder andere je slaap en eetgedrag positief beïnvloed.
 • Wandelen vergroot je uithoudingsvermogen
 • Wandelen kan bijna op iedere leeftijd
 • Je hebt weinig risico op blessures
 • Het is gratis en voor niets!
 • Je kan het doen wanneer je wilt
 • Het verbrand calorieën
 • Het verstevigd je spieren
 • Het verminderd stijfheid
 • Het minimaliseert stress en angsten
 • Het vergroot het gelukzalige gevoel

Je hoeft het niet te ‘killen’ in de gym om af te vallen, om fitter en gezonder te worden. Zeker niet als je heel lang niet, of misschien nog nooit getraind hebt.

Voor de meeste van ons is het begin het moeilijkste. We zijn bang om naar de gym te gaan omdat we ‘niet in shape zijn’, omdat we geen goede conditie hebben, of omdat we niet weten hoe we moeten squatten. Dat maakt niet uit. Laat je daardoor niet afleiden.

Als je moeite ervaart om te beginnen, begin met wandelen.  Zolang je maar begint met bewegen, daar waar jij je comfortabel voelt. Start met 5 minuten en bouw dit langzaam uit met 5 of 10 minuten per keer.  “Small steps, big results”
Tip: Telefoon op vliegtuig stand of op stil


We ervaren dat het best lastig kan zijn, om naar buiten te gaan om te wandelen zonder telefoon. Je bent niet bereikbaar, als er iets gebeurt kan je niemand bellen etc.

Maar als je naar buiten gaat om te wandelen is het juist NIET de bedoeling dat  je append/bellend gaat wandelen. Om te zien hoe vaak dat gebeurt hoef je maar naar buiten te kijken.. Terwijl het juist goed is om bewust te zijn van de wandeling, van de natuur, van jezelf en je gedachten.

Wanneer je aan de telefoon bent krijg je niet bewust mee hoe mooi de omgeving is, hoe de vogels fluiten, dat de bevers bomen om hebben ‘gezaagd’ en nog veel meer. In plaats daarvan loop je buiten, maar ben je niet echt in het ‘hier en nu’. Je was eigenlijk op je werk, of de huishoudelijke taken aan het bespreken. Op deze manier haal je zeker niet alle voordelen uit je wandeling.

Onze tip is om voordat je weg gaat om te wandelen je telefoon op stil te zetten, óf op vliegtuigstand . Zo voorkom je dat je gestoord wordt tijdens je wandeling en ben je echt bewust van je wandeling. De telefoon zorgt steeds opnieuw voor afleiding.

Dus, als je niet graag zonder telefoon gaat wandelen voor het geval dat er iets gebeurt, zet ‘m dan op stil of op vliegtuigstand.

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...