Exclusive Content:

Stop met het verspillen van je geld aan Vitamine D supplementen

Als je iets wil aanvullen, vul dan je magnesium aan (met zout, zie laatste blog). Magnesium activeert Vitamine D. Eet daarnaast je vitamine D uit dierlijke vetten.

Courgette chips

Courgette 'chips' Virgil is een chips monster en omdat ik...

Gevulde avocado

Gevulde avocado Dit recept was één van de voorgerechten in...

Crispy choco peanutbutter treats

Crispy choco peanutbutter treats

Virgil vond dat het tijd was voor een knapperig recept en wie niet waagt wie niet wint. De eerste versie was niet knapperig genoeg, maar de tweede versie was ‘goed voor de infohub’.

Deze Crispy choco peanutbutter treats zijn heel snel te maken en is net even anders dan een brownie of een bananenbrood.. echt knapperig!

Ingrediënten voor de hoeveelheid zoals op de foto:
  • 50 gram maple syrup
  • 50 gram pindakaas
  • halve thee lepel vanille
  • snufje zout
  • 40-60 gram gepofte spelt / rijst / tarwe
  • 50 gram pure choco
  • eetlepel kokosolie (ongeveer 5 gram)
Hoe maak je de Crispy choco peanutbutter treats?

Bak de gepofte tarwe (die hebben wij voor dit recept op de foto gebruikt) heel even in de pan. Zet pan op laag vuur en beweeg de pan regelmatig zodat het niet zwart wordt. Proef tussendoor of het knapperig is geworden. Zet het vuur uit en haal de pan van het vuur.

Doe een beetje bakpapier in een vorm of ovenschaal(tje). Als je een siliconen bak gebruikt hoeft het niet.

Pak een klein pannetje of een schaaltje en voeg de maple syrup toe, samen met de pindakaas vanille extract en het zout. Meng het geheel goed door elkaar.
Tip: Verwarm het geheel lichtjes zodat het vloeibaar wordt en dat je het goed kan mengen. Als je pure en onbewerkte pindakaas haalt, is het opwarmen vaak niet nodig en kan je het geheel goed mengen zonder op te warmen.

Voeg de gepofte tarwe toe en meng het geheel goed door elkaar heen.

Doe het mengsel in de schaal en druk goed aan.

Voor de chocolade topping:
Doe de pure chocolade met een beetje kokosolie in een pannetje/kommetje en verwarm totdat het vloeibaar is geworden. Giet dit over het mengsel en verdeel het gelijkmatig.

Zet het geheel een uurtje in de koelkast en snijdt dan in stukjes en klaar zijn deze lekkere Crispy choco peanutbutter treats!

Macro’s voor de hoeveelheid zoals aangegeven bij de ingredienten, verdeeld over 6 porties. Macro’s van 1 portie Choco peanutbutter treat:
– 12 gram koolhydraten
– 9 gram vet
– 3 gram eiwit

Tip: wil je het makkelijk mee rekenen in je BHB voedingsschema’s? Tel 15 gram koolhydraten mee en een halve portie vet voor één portie. Zo rond je het af en is het makkelijker tellen. De eiwitten zijn ruim onder de 5 gram hoef je niet mee te tellen, gezien dit de eiwitten zijn uit de pindakaas en je die normaal ook niet mee hoeft te tellen.

Volg je onze voedingsschema’s niet en tel je macro’s? Tel dan alles mee.


Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealthybodies 

Enjoy!
Team BHB

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...