Courgette chips

0
799

Courgette ‘chips’

Virgil is een chips monster en omdat ik niet wil dat hij normale chips zit weg te werken, maken we regelmatig deze courgette chips!
Deze “chips” is verrassend knapperig! Je hebt er even wat tijd voor nodig en voldoende courgette, want ze krimpen wel een stuk in de oven. Maaaaar, dan kan je wel gewoon lekkere eigen gemaakte groenten chips eten.

Wat heb je nodig?

  • 1-3 courgette
  • een beetje (olijf)olie
  • Keltisch zee zout of Himalaya zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100 graden

Snijd dunne plakjes van de courgette. Wij gebruikte 2 grote courgetten. Daarmee lagen 2 platen vol. Als je alles hebt gesneden, dep je ze van beide kanten goed droog met keukenpapier. Besmeer de courgette met olijfolie, draai ze om en herhaal. Je kan hiervoor het beste een kwast gebruiken.

Leg bakpapier op de ovenplaat en besprenkel het met een beetje met zout. Leg de courgette er op. Zorg dat ze niet over elkaar heen liggen en wees voorzichtig met de hoeveelheid zout. De courgette krimpt tijdens het bakken. Daardoor worden ze al snel te zout. Voeg eventueel wat extra zout toe als ze klaar zijn.

Zet de courgette voor ongeveer 2 uur in de oven. Kort deze tijd niet in, want door de duur worden ze echt knapperig! Kijk tussendoor natuurlijk even om te controleren of alles goed gaat.

Macro’s per 100 gram ongebakken courgette chips:
Eiwit: 1,8 gram
Vetten: 1 gram
Koolhydraten:  4,5 gram

*Volg je onze voedingsschema’s, dan weet je dat je de courgette mag mee rekenen als groenten i.p.v. koolhydraten!

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook!@buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 

Enjoy!
Team BHB