Chocomousse

0
675

Houd je van pure chocola en eet je over het algemeen onbewerkt en puur? Dan is deze chocomousse echt voor jou! Je kan het uiteraard niet vergelijken met de chocomousse uit de winkel. De mousse uit de winkel smaakt nog luchtiger en veeeeel zoeter. Maar het fijne van onze mousse is dat het alleen maar uit onbewerkte producten bestaat en toch super lekker smaakt!


Wat heb je nodig voor 1 schaaltje chocomousse?

-1 grote banaan (100 gram)
-½ rijpe avocado (60 gram)
– 2-3 eetlepels biologische cacao (15 gram)
-1 thee lepel biologische honing (optioneel)

Toppings naar keuze: Wat jij lekker vindt! Kokosrasp, noten, andere soorten fruit zoals aardbei, framboos of verse vijgen. Wij gebruikten: cacaonibs (5 gram) en amandelschaafsel (5 gram).

Hoe maak je de mousse?

Doe alle ingrediënten voor de chocomousse in de blender. Mix en roer goed door. Voor meer chocolade smaak kan je nog wat cacao toevoegen, zeker als je van pure chocolade houdt. Virgil vindt pure chocolade nogal heftig, dus wanneer hij deze mousse maakt gebruik hij 1-2 eetlepels cacao en iets meer honing.

Daarna schep je de mousse in een schaaltje en bestrooi je de mousse met je favoriete topping. Je kan de mousse natuurlijk ook zonder topping eten!


Macro’s voor de mousse zonder topping:
Eiwitten: 5 gram
Vetten: 9 gram
Koolhydraten: 40 gram inclusief honing


Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 


Enjoy! 
Team BHB