Chocolate Coffee Oatmeal Balls

0
538

Chocolate Coffee Oatmeal Balls

Een lekkernij voor kerst of als tussendoortje? Dat kan prima! Deze (op Zweeds recept gebaseerde) chocoladeballetjes zijn supermakkelijk te maken.

Keukenbenodigdheden:

  • Steelpan
  • Ruimte voor een middelgrote kom in de vriezer en koelkast
  • IJsschep of lepel

Ingrediënten voor 12-15 Chocolate Coffee Oatmeal Balls:

  • 135 gram fijne vlokken havermout
  • *60 gram kokosvet
  • *60 gram roomboter
  • 85 ml ahornsiroop
  • 25-30 gram cacao
  • 30 ml sterke koffie/espresso
  • Snufje Cayennepeper (optioneel)
  • Snufje zout
  • Kokosrasp

*je kunt er ook voor kiezen om alleen kokosvet of alleen roomboter te gebruiken.

Zet de boter en kokosvet klaar en laat deze op kamertemperatuur komen. Zet een bak koffie en laat deze daarna ook op kamertemperatuur komen. Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Doe de havermout in de pan en verwarm deze. Houd het goed in de gaten want we willen niet dat de havermout aanbrandt. Wanneer de havermout begint te ruiken als popcorn is het voldoende verhit. Laat de havermout afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng vervolgens de boter en het kokosvet in een kom. Doe hier de ahornsiroop, de koffie, cacao, zout, Cayennepeper bij en meng deze. Je hebt nu de consistentie van een papje, hier mengen we de havermout door.

Zet de kom met het mengsel voor ongeveer tien minuten in de vriezer of in ieder geval totdat je er balletjes uit kan scheppen. Is het te hard geworden? Laat het dan een paar minuten uit de koelkast totdat dit wel kan. Draai balletjes van rond de 25 gram en coat deze vervolgens in de kokosrasp. Hou je niet van kokosrasp? Coat ze dan in cacao!

Zet de ‘Chocolate Coffee Oatmeal Balls’ nog een 30 minuten in de koelkast en genieten maar!

Macro’s per balletje
Eiwitten: 2 gram
Vetten: 7 gram
Koolhydraten: 11 gram

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 


Chocolate Coffee Oatmeal Balls

A snack for Christmas or somewhen else? Absolutely fine! This recipe (based on Swedish Chokladbollar) are super easy to make.

Required kitchen gear

  • A saucepan
  • Room for a medium-sized bowl in the freezer and fridge
  • Ice-cream scoop or spoon

Ingredients for 12-15 Chocate Coffee Oatmeal balls:

  • 135 grams or 1 ½ cups of finely rolled oats
  • *60 grams or ¼ cup of coconut fat
  • *60 grams of ¼ cup of unsalted butter
  • 85 ml or ¼ cup maple syrup
  • 25-30 grams or 3 to 4 tablespoons of cocoa powder
  • 30 ml or 2 tablespoons of strong coffee/espresso
  • Pinch of Cayenne pepper (optional)
  • Pinch of kosher salt
  • Shredded coconut (the unsweetened kind)

*You can also opt to only using coconut fat

Prep the butter and coconut fat so they can reach room temperature. Prep a cup of coffee and also allow it to cool down to room temperature. Heat a saucepan to middle-high heat and heat the oats in it. Keep a close eye on it as we don’t want it to burn – if it starts to smell like popcorn it has been sufficiently toasted. Let the oats cool down to room temperature.

Mix butter and coconut fat in a bowl and add maple syrup, coffee, cocoa powder, salt and the cayenne pepper. Combine until no lumps remain. Add the oats and mix well so all oats are covered.

Put the mixture in the freezer for about ten minutes or at least until you can scoop out balls with the ice cream scoop or spoon. Shape the scoops into balls if they’re not well-formed and aim for balls of around 25 grams. Cover these in the shredded coconut (cocoa powder if you prefer).

Leave them in the fridge for 30 minutes and then enjoy!

Macro’s for one Chocolate Coffee Oatmeal ball:
Protein: 2 gram
Fats: 7 gram
Carbohydrates: 11 gram

Share our recipe on Instagram or Facebook! @buildinghealthybodiesonline #weareBHB 


Enjoy! 
Team BHB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here