Buddha Bowl

0
432

Buddha bowl

Bij BHB zijn we dol op de Buddha bowl. Waarom? Omdat ze makkelijk, kleurrijk en heerlijk zijn! Je kan werkelijk waar alles kwijt in een Buddha bowl en daarmee passend maken binnen je macro’s. De ideale lunch of diner als je het ons vraagt! Inspiratie nodig? Check snel onderstaand recept en tips voor variatie.


Een Buddha bowl begint met de koolhydraten. Denk aan quinoa, rijst of couscous. Je kunt i.p.v. graan ook kiezen voor zoete aardappel of kikkererwten.

Vervolgens vul je de bowl met groenten. Denk aan diverse soorten sla, komkommer, tomaat, paprika, courgette of aubergine. Je kunt hierin eindeloos variëren!

Vervolgens kies je een eiwitrijk product uit. Denk aan kip of biefstuk of vis. Tot slot voeg je nog vetten toe, zoals avocado of pinda’s. 

Voor deze Buddha bowl gebruikte Monica de restjes uit haar koelkast die ze nog over had van het meal preppen:

– 90 gram biefstuk
– 125 gram zoete aardappel uit de oven
– 100 gram gegrilde courgette
– 125 gram cherry tomaten uit de oven
– 50 gram veldsla
– theelepel sesamzaadjes
– 50 gram geroosterde tuinboontjes

De macro’s kan je aanpassen aan de hand van de hoeveelheid van de ingrediënten. Volg je onze voedingsschema’s, dan zie je in de voedingslijsten precies welk product onder koolhydraten, eiwitten of vetten valt.

Andere mogelijk variaties om je een idee te geven:
– visbowl met noodles, mango en gember
– rundbowl met kimchi en een eitje
– kip tikkamassala bowl 


Wij zijn benieuwd welke lekkere Buddha Bowls jouw favoriet is! Tag ons in je creatie op Instagram of op Facebook of reageer hieronder.