Bloemkoolpuree

0
914

BLOEMKOOL PUREE
Ben je gek op aardappelpuree maar wil je geen aardappelen gebruiken omdat je niet zoveel koolhydraten bij je maaltijd kan eten? Maak dan deze bloemkoolpure! We hebben al meerdere recepten geprobeerd met bloemkool, met de nadruk op geprobeerd, maar dit is één van de weinige recepten dat ook daadwerkelijk geslaagd is! Try it out & let us know what you think!

Wat heb je nodig?

  • 1 bloemkool (groot)
  • 1-2  eetlepels olijfolie (roomboter of kokosolie kan ook)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels fijngehakte verse kruiden zoals tijm of rozemarijn. Net wat je lekker vindt. Wij gebruikte ook wat chili vlokken!
  • Zout

Hoe maak je de puree:

Neem een grote bloemkool en doe de roosjes in de pan. Laat de bloemkool gaar koken in ongeveer 10 minuten, in een pan met ruim kokend water.

Je kan voor de zekerheid even met een vork voelen of de bloemkool goed gaar is geworden.

Maak de olie als de bloemkool kookt. Plet de knoflook met een mes en verwarm in een steelpannetje de olie met de knoflook. Laat het ongeveer vijf minuten zachtjes bakken. Haal de pan van het vuur, en voeg de fijngehakte kruiden toe.

Giet de bloemkool af. Als je een staafmixer hebt, doe je de bloemkool terug in de pan.

Voeg wat van de kruidenolie toe. Maal de bloemkool fijn met een staafmixer, tot je een mooie, gladde puree overhoudt. Schep je puree in een (verwarmde) schaal en druppel de rest van de olie eroverheen. Maak af met wat zoutvlokken en wat extra kruiden naar smaak.

Heb je een keukenmachine zoals wij? Doe dan de zacht gekookte bloemkool in de keukenmachine. Laat het fijn malen en voeg wat kruidenolie toe. Laat nog eens goed malen tot je een mooie zachte puree hebt. Schep je pure in een schaal en druppel de rest van de olie eroverheen. Maak af met wat zoutvlokken en wat extra kruiden naar smaak.

Macro’s:
Volg je onze schema’s? Reken dan 1 portie groenten mee en 7 gram vet (halve portie).

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 

Enjoy! 
Team BHB