Exclusive Content:

Portobello burger

Het is tijd voor BHB Burgerssssssss! In 2018 hebben...

Gehaktbrood BHB style

Gehaktbrood is dé manier om lekker veel calorieën binnen te krijgen, zeker voor de mensen die het lastig vinden om veel te eten is dit een geweldige manier. Maar, het is ook een hele goede manier om je familie lever te laten eten zonder dat ze het door hebben!

Boekenlijst

Boekenlijst Hieronder vind je een aantal boeken die je zou...

BHB Atleet Danique – ‘Van dik en ongezond naar topsporter’

‘The road to a healthy body’- Danique vertelt haar eigen verhaal.

‘Ik ben nooit dun of atletisch geweest..
Nee, ik was het dikkere meisje met een zelfverzekerd mondje, maar niets was minder waar. Ik ben achter dat mondje altijd onzeker geweest. Ik heb vroeger wel altijd aan sport gedaan zoals turnen, paardrijden en later voetballen, maar echt fit was ik niet.

Op 18-jarige leeftijd ben ik bij de Koninklijke Landmacht gaan werken. Echt fit was ik nog steeds niet ik was wel sterk vanwege het paardrijden en stallen mesten, maar vet is kracht toch!?

Tot mijn 23e was het elke week van donderdag tot zondag stappen, alcohol drinken en nog een kebabje voor het slapen gaan. Ik was niet echt bezig met mijn gezondheid ik rookte ook nog eens. Ondanks dat mensen die dichtbij mij stonden wel eens zeiden dat ik te dik was, ik nadat ik boos werd en mij gekwetst voelde, er niks mee deed.

‘van dik en ongezond naar topsporter!’

Stoppen met roken
In 2014 ben ik gestopt met roken gewoon om te kijken hoelang ik zonder kon, still going strong. Ik vond dat het tijd was om wat fitter te worden en ging veel hardlopen. 2014 ging ik op mijn werk als militair op mijn eerste missie. Daar heb ik grote sprongen gemaakt. Ik heb mijzelf gestort op hardlopen en fietsen.. want van cardio val je af, dacht ik toen.


Kracht deed ik niet want ik wilde niet gespierd worden. Ik probeerde op mijn eten letten ook al had ik er totaal geen verstand van. Natuurlijk viel ik af, want ik sportte veel meer en at minder dan voorheen (maar nog steeds niet verantwoord). Dit jaar heb ik ook mijn eerste halve marathon gelopen en kwam huilend over de finish, omdat dit zo’n enorme overwinning was. Na terugkomst van mijn missie heb ik doorgezet en wilde ik in Nederland ook een halve marathon lopen in Eindhoven, helaas kreeg ik toen last van een runners knee en is het daarna nooit meer van gekomen. 

Kennismaking met Crossfit
In 2016 ging ik weg voor mijn 2e missie binnen defensie en maakte ik via een collega kennis met crossfit en gewichtheffen. Hij zei mij dat ik er aanleg voor had. Het enige wat ik voor mij zag waren grote vrouwen beetje stereotypen kogelstootsters. Hij moest hier hard om lachen en zei mij eens te gaan Googlen. Dat heb ik gedaan en daarna ben ik samen met hem gaan trainen. Ik leerde via hem ook wat meer over voeding. Na thuiskomst ging ik opzoek naar een crossfitbox en was meteen verliefd met deze sport en op de community. Toch lag mijn interesse meer bij het gewichtheffen en ben mijzelf snel daarop gaan focussen.


Eerste NK weightlifting
In 2017 deed ik mee aan mijn eerste wedstrijd en wist mij te kwalificeren voor het NK in 2018. Ik was echt een stuk fitter dan voorheen maar ik struggelde nog steeds mijn gewicht en voeding.  In 2018 werd ik Nederlands kampioen in de gewichtsklasse 90+.

In 2018 ging ik op mijn 3e missie en was bezig met trainen in mijn vrije tijd daar. Op het gebied van voeding wist ik steeds te weinig, maar dacht niet te veel koolhydraten dan komt dat wel goed. Vanwege mijn missie dat jaar en trainen zonder coach, ging het gewichtheffen niet vooruit. Er sleten kleine fouten in die ik er zelf niet kon halen. Het NK van 2019 heb ik geen score gehaald op de snatch dus had geen totaal scoren en geen medaille dat jaar. 

Video is van het NK januari 2020

BHB
2019 is ook het jaar dat ik in contact kwam met Building healthy bodies. Nadat ik terugkwam van mijn training kamp in Oekraïne met Oleksiy Torokhtiy begon ik aan mijn voedingsschema. Ik moest op Macro´s gaan eten en had geen idee hoe ik dat moest gaan doen.

Dankzij de super goede begeleiding van Gia en Virgil ging ik vloeiend van start. Het ging met ups en downs vooral met ups gelukkig maar tijdens de downs was Gia daar om mij weer even het steuntje te geven wat ik nodig heb.

Met downs moet je denken aan, dat je hard je best doet maar het resultaat op de weegschaal niet is wat je had gehoopt. Ik leerde vertrouwen te hebben ik wat Gia voor mij programmeerde qua voeding. Zo moest ik na mijn tekort naar een stabiele fase dit was best eng om meer te gaan eten nadat ik er lekker aan het afvallen was. Ons doel is om een gewichtsklasse omlaag te gaan maar met behoud van kracht natuurlijk. Hoe het nu gaat? Een jaar nadat ik BHB heb leren kennen
Super! Mijn lichaam veranderd en mijn gewicht gaan omlaag ik zie definities op mijn lichaam. Ik houd ervan! De opmerking die ik krijg als ik zeg dat ik aan het afvallen ben is, ‘Ooh maar dan zul je wel krachtverliezen’. Niets is minder waar. Mijn kracht is niet afgenomen het neemt alleen maar toe. Ik til nieuwe persolijke records.

Er zijn ook momenten dat het ontzettend moeilijk is. Zoals met vriendinnen uit eten gaan of als er een feestje is. Op een verjaardag ‘nee’ zeggen tegen een stuk taart en andere lekkernijen. Mijn vrienden en familie hebben er alle begrip voor en staan achter mij. In mijn achterhoofd denk ik altijd vooruit en aan het doel dat ik voor ogen heb, en dat trekt mij er dan wel doorheen. Mijn vriend staat achter mij in alles wat ik doe en de doelen die ik wil bereiken hijzelf wordt begeleid door Virgil dus we eten op dezelfde manier. Dat scheelt zoveel.’ 

Een verschil met 10 jaar geleden: ik ben nu fit!

‘Ik ben niet meer onzeker over mijn lichaam! Ik geniet van elk trainings moment en ben elke dag dankbaar voor het fantastische ´team´ om mij heen, Building Healthy Bodies, Jeremy (weightlifting coach) en masseur Daan. Wie had dat gedacht van dik en ongezond naar topsporter!’

#BHBATHLETE #weareBHB

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...