Exclusive Content:

Dadel-choco-amandel repen

Deze repen zijn makkelijk en snel te maken, zonder...

FIX IT! 3 KETTLEBELL SQUAT VARIATIES! (met video)

https://www.youtube.com/watch?v=Wn7Y4m-SJgA FIX IT! 3 KETTLEBELL SQUAT VARIATIES Doe je veelal...

Barbecue tips

BBQ tips


1. Volg je onze voedingsschema’s?
Yes, dan adviseren we zeker om 2 of 3 maaltijden samen te voegen. Zo heb je meer eiwitten en vetten te besteden tijdens de barbecue. Op deze manier kan je meer vlees of vis eten in één maaltijd. Als je een keertje wat te veel hiervan eet, is niet erg. Maar probeer zoveel mogelijk je eigen hoeveelheden aan te houden.  

Is de dag waar op je gaat barbecueën een rustdag? Dan kan je ook de koolhydraten naar de avond verschuiven. Zo kan je ook (water) meloen er bij nemen, of zelfs wat geroosterd brood er bij eten! Houd desnoods wat koolhydraten over voor een gebakken banaan of gegrilde ananas als toetje. (aanrader)

Volg je onze voedingsschema’s (nog) niet?
Ons advies blijft hetzelfde: eet gedurende de dag wat minder overdag, zodat je in de avond tijdens de barbecue nog lekker uitgebreid kan mee eten!

2. Mager vlees/vis
Kies zoveel mogelijk mager vlees als je niet veel porties vet mag hebben. Zijn je porties vet nog relatief hoog? Dan kan je ook kiezen voor wat vetter vlees en reken je de vetten daarin mee. Je kan ook kiezen voor wat roomboter/olie op je geroosterde broodje, als je daar van houdt. Ons advies is wel: meet de hoeveelheid roomboter/olie van te voren af, en zet dat bij je eigen bord neer. Dit is iets waar we snel te veel van eten en het bevat voor een kleine portie veel vet en dus ook veel calorieën, waardoor je er snel te veel van eet zonder dat je het echt doorhebt.

Vis is altijd een goed idee! Houd wel in de gaten hoeveel vis je ongeveer kan eten aan de hand van je macro’s. Een goede tip zijn garnalen spiesjes!

3. Maak groenten spiesjes!
Verder zijn groenten spiesjes een uitkomst. Zo vul je de barbecue op met wat meer volume. Wat zou je op je spiesjes kunnen doen? Denk aan: champignons, paprika, tomaatjes, courgette. Mix dit eventueel met een paar stukjes mager vlees.

4. Maak gegrilde groenten
Denk aan groenten zoals aubergine, courgette en paprika! Met een beetje olie en kruiden worden deze groenten heerlijk gegrild op de BBQ.

5. Voor iedereen die zijn voeding afweegt:
Laat je keuken weegschaal binnen liggen. Maak desnoods van te voren een eigen bordje met vlees, vis, geroosterd brood en fruit zodat je weet wat je allemaal kan eten tijdens de barbecue. Dit vergt even wat vooruit plannen, maar dit zorgt er wel voor dat je tijdens de barbecue niet moeilijk hoeft te doen met de hoeveelheden die je mag eten. De gegrilde groenten hoef je natuurlijk niet af te wegen, deze kan je gewoon lekker er bij nemen.

6.Bijgerechten
Maak onze bloemkoolpuree als bijgerecht! (Klik hier) Een ander goed idee voor een ‘bijgerecht’ is gevulde portobello’s. Deze kan je zowel op de barbecue maken, als in de oven. Je kan de portobello’s vullen met een beetje geitenkaas, zout, peper en eventueel wat spinazie: net wat je lekker vindt. Leg ze op de barbecue en na 10 minuutje zijn de klaar om op gegeten te worden! (Deze kaas tel je mee in je vetten als je onze voedingsschema’s volgt.)

7. Laat alcohol en sapjes achterwegen
Dit zijn onnodige calorieën die je weg drinkt zonder dat je het door hebt. Drink gewoon water, spa rood, of maak je eigen smaak water met citroen, munt en/of sinaasappel.

8. Maak een lichte salade met groenten! Een tomatensalade met ui en een beetje balsamico bijvoorbeeld, lekker!

9. Gebruik kruiden i.p.v. sausjes
Zorg voor lekkere kruiden en goed vlees/vis. Hierdoor neig je er minder naar om sausjes te gaan gebruiken. Als je goede producten kiest voor de barbecue, heb je geen sausjes nodig! Ben je altijd een enorm sausmonster geweest? Dan is dit in het begin wel even wennen… maar: de aanhouder wint!

10. Geniet!
Geniet van het lekkere weer, de barbecue lucht, je vrienden/familie, alle lekkere dingen die je WEL kan eten en neem hier rustig de tijd voor. Hiermee bedoelen we: “Schrok niet alles in no-time naar binnen ;)”


Extra toevoeging:
Heb je één keer in het jaar een barbecue met familie/vrienden die je al heel lang niet hebt gezien, je beste vriend gaat trouwen, je bent geslaagd of er is een andere speciale gelegenheid: Dan is dat het moment om te genieten. Van elkaar, maar ook van het lekkere eten en de uitzondering! Schiet dan niet in de stress dat je niet alles kan controleren. Maak de beste keuzes op dat moment en geniet van de gezelligheid!

Als je morgen je voeding weer oppakt, is er niets aan de hand en zal deze ene barbecue geen negatieve invloed hebben op je progressie. Ons advies is wel: ga niet de volgende dag op de weegschaal staan. Het kan goed zijn dat je meer vocht vast houdt dan anders. Redenen kunnen zijn: zout eten, iets meer koolhydraten, iets meer voeding, minder slaap doordat je lang ben gebleven etc. Dit is geen vet, maar vocht maar hierdoor ben je wel zwaarder op de weegschaal. We willen niet dat je de dag erna spijt krijgt van de  barbecue. Dat is nergens voor nodig. Pak je voeding weer op en weeg je weer aan het einde van de week. Je zal zien, dat er niets is om je zorgen over te maken.

Lees ook deze blog, waarin we uitleggen waarom je gewicht tot wel 2 kilo per dag kan variëren!

Nieuw:

Mis dit niet:

Tijd voor IJS!

Met dit weer willen we toch allemaal ijs eten!? Deze ijsjes zijn super lekker, simpel en passen makkelijk in je voedingspatroon 😍 Benodigdheden:1 grote Mango1...

“Starten met BHB was echt een top beslissing en ik kan iedereen aanraden om het gewoon, zonder enige vooroordelen, te proberen.”

"Sinds mijn studententijd worstelde ik met een chronische maag aandoening. Dit ging vaak gepaard met flare-ups waarbij ik zoveel pijn had dat ik niet...

‘𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎!

'𝟹 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣 𝘪𝘬 𝘥𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨𝘴𝘤𝘰𝘢𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘪𝘫 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘏𝘦𝘢𝘭𝘵𝘩𝘺 𝘉𝘰𝘥𝘪𝘦𝘴. 𝘐𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝟷 𝘸𝘰𝘰𝘳𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳. 𝘎𝘌𝘞𝘌𝘓𝘋𝘐𝘎! 𝘐𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘦𝘨𝘪𝘯 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘵...