Bananenbrood

Een heerlijk zoet bananenbrood, die je zeker moet uit proberen als tussendoortje of om te trakteren! Geen tijd om lang in de keuken te staan? Top! Dit bananenbrood staat binnen 5 minuten in de oven!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 bananen gepureerd
  • 1 theelepel vanille poeder ongezoet
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram gemengde noten grof fijn gehakt
  • 1 eetlepel olie naar keuze

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een kom er roer goed door met een vork.

Vet de cake vorm in met de boter/olie en schenk het beslag in de cake vorm. Bak het brood 45 min in het midden van de oven.

Veel meer hoeven we er niet van te maken. Het brood is de volgende dag het allerlekkerst.

Snijd het brood in 10 porties voor onderstaande macro’s.

Macro’s per plakje:
Eiwitten: 9 gram
Vetten: 19 gram
Koolhydraten: 12 gram

* Let wel op, dit is geen tussendoortje die je onbeperkt kan eten als je aan het afvallen bent. Door de noten en de bananen bevat het brood aardig wat calorieën, ondanks alle gezonde ingrediënten. Bereken de macro’s & enjoy!

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook!@buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 

Enjoy!
Team BHB