Het ideale tussendoortje of traktatie? Dat vinden wij bij BHB zeker de heerlijke zoete bananenbrood! Helaas past bananenbrood niet altijd in de macro’s en daarom hebben wij het originele BHB recept aangepast naar een ‘light versie’. Het bevat iets minder vet en dit hebben we gedaan door het eigeel en de noten weg te laten. En drie keer raden? Het bananenbrood blijft ook light een favoriet!
“Everything is better, with a slice of banana bread”
Wat heb je nodig voor één bananenbrood met 10 porties?
-200 gram amandelmeel
-2 theelepels bakpoeder
-1 theelepel kaneel
-4 bananen gepureerd
-1 theelepel vanille poeder ongezoet
-3 eiwit (geen eigeel!)
-1 eetlepel honing
-1 eetlepel olie naar keuze
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een kom er roer goed door met een vork.
Vet de cake vorm in met de boter/olie of gebruik een bakpapier of een siliconen bakvorm, dan hoef je geen olie of boter te gebruiken. Schenk het beslag in de cake vorm.
Bak het brood 45 min in het midden van de oven.
Veel meer hoeven we er niet van te maken. Het brood is de volgende dag het allerlekkerst.
Snijd het brood in 10 porties voor onderstaande macro’s.
Macro’s per plakje:
Eiwitten: 6 gram
Vetten: 11 gram
Koolhydraten: 12 gram

* Let wel op, dit is geen tussendoortje die je onbeperkt kan eten als je wilt afvallen. Door de noten en de bananen bevat het brood aardig wat calorieën, ondanks alle gezonde ingrediënten. Bereken de macro’s & enjoy!