Appel-wortel muffins made by Gia

Yesss! Muffins met natuurlijke ingrediënten, geen zuivel of granen. We maakte dit recept op een op zondag omdat we zin hadden in iets lekkers.
De appel en de wortel maken de muffins al lekker zoet, maar de rozijnen maken het af. Ik vergat zelf de honing, maar volgens @virgilfkool is dit totaal overbodig! 

Voel je vrij om het recept aan te passen naar eigen smaak, met natuurlijke ingrediënten zoals honing, noten, of andere groenten/fruit.

Ingrediënten (zoals wij de appel wortel muffins hebben gemaakt):

  • 1 appel
  • 2 wortels
  • 50 gram cashewnotenpasta (of andere notenpasta)
  • 3 eieren
  • 65 gram kokosrasp
  • 25 gram gebroken  lijnzaad
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie (of boter)
  • 50 gram rozijnen
  • Optioneel een eetlepel rauwe honing
  • Eetlepel kaneel
  • Halve theelepel zuiveringszout (baking soda, of bakpoeder)
  • Snufje zout

Bereiding

Schil de appel, en rasp de appel en de wortel. Doe dit in een kom en voeg de notenpasta toe. Mix het geheel goed door. Doe de eieren, kokosrasp, lijnzaad, honing, rozijnen, kokosolie, kaneel en de backing soda in de kom. Voeg een snufje zout toe. Meng het door elkaar. Mix het vervolgens door de appel en de wortel heen.

Maak een grof beslag. Het ziet er wellicht een beetje rommelig uit, maar no worries! Het komt helemaal goed. 

Verdeel het beslag over muffinvormpjes. Ik heb er 8 muffins van gemaakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden, en zet de muffins ongeveer 25 minuten in de oven.

Test of je muffins gaar zijn, door met een houten prikker in de muffin te prikken. Als de prikker schoon uit de muffin komt zijn ze klaar.

Macro’s voor 1 muffin:
-10 gram koolhydraten
-16 gram vet
-6 gram eiwit

Wij vinden het leuk als je onze recepten maakt en je dit met ons deelt. Tag ons in je post op Instagram, of Facebook! @buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies 


Enjoy! 
Team BHB