Amandelmakronen

0
796

Licht knapperig van buiten en een beetje kleverig maar luchtig van binnen.  Een echte makroon kost veel tijd en geduld. Daarnaast spelen exacte oven temperatuur, precieze tijden van bakken en zelfs een bepaalde bakplaat een grote rol.

Maaaar, voor deze makronen heb je geen geduld of speciale bakplaat nodig. Daarbij heb je maar een paar ingrediënten nodig om deze macronen zelf te maken. Lekker voor de bij de koffie, of gewoon om mee te nemen naar de werk!

Ingrediënten:

  • 100 gram ongebrande amandelschaafsel
  • 3 eiwitten
  • 2 eetlepels honing (30 gram)
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180gr. Klop in een vet vrije schaal de eiwitten stijf, zodat je de schaal op zijn kop kan houden en het eiwit witte pieken heeft. Vervolgens klop je de honig er door heen, en blijf gedurende een minuut doorkloppen.

Voeg dan het amandelschaafsel toe, en roer je het er voorzichtig door heen. Let op: Doe dit langzaam! Wanneer je dit te snel doet blijft het geheel niet luchtig.

Verdeel je mengsel op het bakpapier in de gewenste hoeveelheden. Plaats de bakplaat met de amandelmakronen in de oven en zet de oven nu op 170 graten. Laat ze 20 minuten bakken.

*TIP: Wil je de makronen nog iets zoeter maken? Voeg een hand rozijnen toe nadat je het amandelschaafsel door het geheel heb geroerd.

Macro’s voor ongeveer 1 amandelmakroon zoals op de foto: 
Koolhydraten – 5 gram
Eiwitten – 6 gram
Vetten – 8 gram

Met wie wil jij deze makronen uitproberen bij de koffie of de thee? Tag ons in je creatie @buildinghealthybodesonline en gebruik de hashtag #buildinghealthybodies

ENJOY!
Team BHB