5 simpele tips om te starten met gezondere voeding

1️⃣ Eet bij iedere maaltijd een portie eiwitten. 

Eiwitten zorgen, samen met koolhydraten, voor beter herstel, en een langer verzadigd gevoel, waardoor die eetaanvallen minder snel voorkomen.
Eet je een broodje? Probeer dan vleeswaren als beleg, gebakken/gekookte eieren, of wat vlees wat over is van gisteren avond mee te nemen in je lunchbakje. 
Producten die relatief veel eiwitten bevatten: (mager)vlees, vis, eieren (en dan niet 1 maar een paar) en eiwitshakes. Niet om af te vallen, maar om meer eiwitten binnen te krijgen.

2️⃣Stop met het drinken van Cola, Fanta en andere frisdrank.

Je zal na een week of 2 merken dat het makkelijker is dan je dacht. Vervang deze het liefst door water, thee, en soms koffie. Een vers gepeste jus ‘d Orange op z’n tijd is prima. Liters sinaasappelsap uit pak bevatten letterlijk gewoon suiker waar je lichaam verder weinig mee kan, behalve dat je bloedsuiker omhoog schiet, je een dip krijgt, en je over een half uur opnieuw trek hebt in iets zoets.

3️⃣ Vervang je snacks

Vervang snoep en chips in de avond of in het weekend, door: nootjes, popcorn, kikkererwten uit de oven met een beetje zout (recept kikkererwten), groenten zoals komkommer of paprika, stukjes vlees/vis of gekookte eieren.

4️⃣Drink meer water

Gedurende de nacht droogt je lichaam uit, en dorst zorgt voor trek. Dat niet alleen, maar te weinig water in je lichaam zorgt voor weinig energie, kramp, een geïrriteerd gevoel, en voor het feit dat je slecht hersteld van die training van gister.😉 Probeer direct een groot glas water te drinken als je wakker wordt, en een grote fles water mee te nemen naar je werk. Zorg ervoor dat je urine licht van kleur is, en niet donker geel. Dat is het teken dat je te weinig water hebt gedronken.

5️⃣ Eet na je training in de avond  een gewone maaltijd met eiwitten, koolhydraten, groenten en vetten.

Voorkom dat je op de bank neer ploft en na een half uur trek krijgt, en dan een zak chips open trekt. 
Dus bijvoorbeeld een maaltijd met:
🔸Koolhydraten: rijst/aardappel/fruit/gedroogd fruit
🔹Eiwitten: vlees/vis/ei/eiwitshake
🔸Vetten: noten/zaden/pindakaas 

Volg onze tips, lees de blogs en bekijk de video’s. Laat ons over een tijdje weten hoe je je voelt en wat er allemaal is veranderd ten opzichte van je gezondheid. Heb je vragen, stel ze ons gerust! 

@buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies #BHB


Team BHB