5 simpele tips om te starten met gezondere voeding

0
699

5 simpele tips om te starten met gezondere voeding

1️⃣ Eet bij iedere maaltijd een portie eiwitten. 

Eiwitten zorgen (samen met koolhydraten) voor beter herstel en een langer verzadigd gevoel, waardoor die eetaanvallen of dat trek gevoel minder snel voorkomt.

Eet je een broodje? Probeer dan vleeswaren als beleg, gebakken/gekookte eieren, of wat vlees wat over is van gisteren avond mee te nemen in je lunch bakje. 
Producten die relatief veel eiwitten bevatten: (mager)vlees, vis, eieren (en dan niet één ei maar een paar) en eiwitshakes. De eiwitshakes zijn niet om af te vallen, maar om meer eiwitten binnen te krijgen.

2️⃣Stop met het drinken van Cola, Fanta en andere frisdrank.

Frisdranken bestaan uit onder andere suikers, zoetstoffen aroma’s en andere hulp stoffen. Probeer de inname hiervan te minimaliseren. Je zal na een week of twee merken dat het makkelijker is dan je dacht. Vervang deze het liefst door water, thee en soms koffie.

Een glaasje vers gepeste jus ‘d Orange op z’n tijd is prima. Echter liters (sinaasappel)sap uit pak bevat nauwelijks echt fruit, maar gewoon suiker. Het gevoelg: Je suikerspiegel schiet omhoog, waardoor je over een uurtje weer trek krijgt. Verder merk je niet dat je heel snel, best veel calorieën binnen krijgt.  

3️⃣ Vervang je snacks

Vervang snoep en chips in de avond of in het weekend, door: nootjes, popcorn, kikkererwten uit de oven met een beetje zout (recept kikkererwten), groenten zoals komkommer of paprika, stukjes vlees/vis op een stokje, gekookte eieren etc.

4️⃣Drink meer water

Gedurende de nacht droogt je lichaam uit. Dorst kan zorgen voor trek gevoel. Dat niet alleen, maar te weinig water in je lichaam zorgt voor weinig energie, kramp, een geïrriteerd gevoel en minder goed herstel van die training van gister. Probeer direct een groot glas water te drinken als je wakker wordt en een grote fles water mee te nemen naar je werk. Zorg ervoor dat je urine licht van kleur is en niet donker geel. Wanneer je urine donker van kleur is, is dit het teken dat je te weinig water hebt gedronken.

5️⃣ Eet na je training in de avond  een gewone maaltijd met eiwitten, koolhydraten, groenten en vetten.

Voorkom dat je op de bank neer ploft en na een half uur trek krijgt. Het gevolg: heel veel en vaak ongezond eten.

Dus maak bijvoorbeeld een maaltijd met:
🔸Koolhydraten: rijst/aardappel/fruit/gedroogd fruit
🔹Eiwitten: vlees/vis/ei/eiwitshake
🔸Vetten: noten/zaden/pindakaas 

Volg onze tips, lees de blogs en bekijk de video’s. Laat ons over een tijdje weten hoe je je voelt en wat er allemaal is veranderd ten opzichte van je gezondheid. Heb je vragen, stel ze ons gerust! 

@buildinghealthybodiesonline #buildinghealtybodies #BHB


Team BHB